Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı olan Prof. Dr. Bingür Sönmez, etkinliğe katılmak için geldiği ilçede gezerken saat 11.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İki kişi oldukları iddia edilen saldırganlar yolda yürüyen Prof. Dr. Bingür Sönmez’e arkasından "Bingür" diye bağırdı. Sesin geldiği tarafa dönen Prof. Dr. Sönmez’e peş peşe ateş eden saldırgan yakalandı.
 
AMELİYATA ALINDI
 
Uğradığı silahlı saldırı sonucu kolundan ve bacağından yaralanan  Sönmez, ambulansla getirildiği Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde ameliyata alındı. 
 ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA
 
Silahlı saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla Sarıkamış eski Belediye  Başkanı İlhan Ö. gözaltına alındı. 
 
Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Sami Özcan, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da hastaneye gelerek  Sönmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Özdemir, burada yaptığı açıklamada, Sönmez'in genel sağlık  durumunun iyi olduğunu söyledi. 
 
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İDDİASI SORULDU
 
Bir gazetecinin, "Saldırıyı Sarıkamış eski Belediyi Başkanı İlhan Ö.'nün yaptığı şeklinde bilgi var, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Özdemir,  "Şu andaki bilgiler böyle. Eski belediye başkanının yaptığı yönünde ve ifadesi  alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı  yok" yanıtını verdi.