PMYO Eğitim öğretim yönetmeliği 13 Temmuz itibariyle değişti.


Yapılan değişiklikte, eğitim saatleri, evci izni, gece yatsı izni, evlenme yasağı, PMYO'dan ayrılma dilekçesi verme ve mecburi hizmet sürelerinde değişikliğe gidildi.

6 YIL MECBURİ HİZMET ŞARTI GETİRİLDİ. DAHA ÖNCE BU SÜRE HER ÖĞRETİM DÖNEMİ İÇİN 2 YIL İDİ

Yeni hüküm: Madde 21 - (1) Bu Yönetmeliğin 20 nci maddesi ikinci fıkrası hükümlerine göre atananlar altı yıl süre ile mecburi hizmet ile yükümlüdürler. Eski hüküm: Madde 21 - (1) Yüksekokullarda ön lisans eğitimi yapanlar her öğretim yılı karşılığında iki yıl süreyle mecburi hizmet yapmakla yükümlüdürler.

ÖĞRENCİLERİN EVLENME YASAĞI KALDIRILDI

Evlenmeleri yasak olan ve evlenenlerin de ilişiği kesilen Polis Meslek Yüksekokulları’nın 2008 yılında çıkartılan Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle getirilen yeni düzenlemeler şöyle:

GECE YATISI İZNİ: Öğrenciler, hafta sonunda anne-baba ve kardeşlerinin yanı sıra ikinci dereceden kan hısımlarından herhangi birisine de evci çıkabilecek.


PİŞMAN ÖĞRENCİ: Tazminat ödeme koşuluyla yüksekokuldan ayrılan öğrenci, pişman olsa bile geri dönemeyecek, geri dönme isteği kabul edilmeyecek.

EĞİTİM SONU SINAVI: Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için eğitim sonunda başkanlıkça yapılacak sınavda da başarılı olmaları gerekecek. Sınavı geçenler atanırlarsa 6 yıl mecburi hizmet yapacak.

YASAK, TALEP OLDU: Eski yönetmelikte “Evlenme Yasağı” başlıklı 27. Madde’de değişikliğe gidildi. Madde şöyleydi: Öğrenciler evlenemezler ve evlenme isteğinde bulunamazlar. Buna rağmen evlenen öğrencilerin okulla ilişkileri, yönetim kurulunun kararı, Yüksekokul Müdürü’nün teklifi üzerine başkan onayı ile kesilir. Yeni yönetmelikte 27. Madde’nin başlığı, “Evlenme Talebi” olarak değiştirildi. Madde şöyle düzenlendi: “Öğrenciler, öğrenimleri esnasında evlenme taleplerini Yüksekokul Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirirler. Öğrencinin evleneceği kişi ile ilgili soruşturmalar, ilgili hükümlere göre Yüksekokul Müdürlüğü tarafından yürütülür. Öğrenci, müracaat tarihinden itibaren 2 aylık süre dolmadan evlenemez. Ancak yapılacak soruşturmanın sonucu olumlu olan öğrencinin iki aylık süre beklenmeden Yüksekokul Müdürü’nün onayı ile evlenmelerine izin verilir.”