"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinde de imzası bulunan ve sosyal medya hesabından şehit düşen asker ve polisler için ağır ifadelerin yer aldığı bir yazı paylaşan Anadolu Üniversitesi Araştırma Görevlisi Vedat Toprak görevinden uzaklaştırıldı.

"POLİSLERİN HEPSİ GEBERSİN"

Toprak, paylaşımında, "Ben paylaşmaya utanıyorum Dilek’in vurulma anını. Annesinin çığlığı, abisinin sinir krizi… Ve soğukkanlı katillerin tepkisi… Özel harekat polisi, resmi üniformalı seri katildir. Evet, bütün üniformalı polisleri aynı kefeye koyuyorum. Evet, hepsi ölsün hatta gebersin istiyorum. Onlarca yıldır bu zulme rağmen hala istifa etmemiş, lanet olsun dememiş ne kadar polis varsa kuru yaş fark etmez yansın alayı su veren itfaiyenin hortumunu. Varsın iki yaşında çocuğu olsun, varsın nişanlı olsun… Duyarlılığınızı, hümanizminizi halk ölürken gösterin, katiller değil…” ifadelerini kullanmıştı.

ÜNİVERSİTE GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRDI

Öte yandan bahse konu araştırma görevlisi tarafından başlatılan idari soruşturma sonuçlandı. Bununla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Vedat Toprak hakkında kamuoyuna yansıyan ve nefret söylemi içeren ifadeleri dolayısıyla Rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmış olup ilgili hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.