Daha önce PKK tarafından tehdit edildiği ifade edilen polis memuru 20 yaşındaki Yakup Mete'ye silahlı saldırıyı da örgütün yaptığı belirtildi.


Mardin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ve 1 yıllık görevli polis memuru olan Yakup Mete, hafta sonu iznini geçirmek üzere ailesinin yaşadığı Nusaybin İlçesi'nin daha köy statüsünde olan Akarsu Mahallesi'nde gitti. Polis memuru Mete, saat 20.30 sıralarında, evin önünde henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, silah sesi üzerine dışarıya çıkan köylüler polis memuru Mete'yi kanlar içinde yerde buldu. Köylüler tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürülen ve durumu ağır olduğu belirtilen Mete, ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis memuru Yakup Mete hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞ 

Daha önce PKK'nın tehdit ettiği belirtilen polis memuru Yakup Mete'ye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırıyı PKK'nın yaptığını belirten yetkililer, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyonun sürdüğünü kaydetti.