Bingöl’ün Ilıcalar beldesi Elmalı köyüne sızma girişiminde bulunurken korucular tarafından fark edilerek girdikleri çatışmada 1’i yaralı, 1’i sağ ele geçirilen teröristlerin geçtiğimiz gün Bingöl-Erzurum karayolunda seyir halindeki özel harekat polislerini taşıyan araca roketli saldırı yapanlar olduğu belirtildi.

TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Dün gece korucu köyüne sızmaya çalışırken çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen terörist kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, sağ yakalanan terörist ise ifadesi alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

ROKETLİ SALDIRI YAPAN GRUBUN İÇERSİNDEYDİ

İfadesi alınan teröristin, geçtiğimiz gün Bingöl-Erzurum karayolunda seyir halindeki polis özel harekat timlerini taşıyan araca roketli saldırı yapan grup içerisinden biri olduğu belirlendi.

SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada 7 Ağustos 2015 Cuma günü Bingöl-Karlıova karayolunda Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlara roketatarlı saldırı düzenleyen PKK’lıların yakalanması için başlatılan operasyonların sürdüğü ifade edilerek, "Saldırı düzenleyen, BTÖ mensuplarını yakalamaya yönelik olarak Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’nca başlatılan operasyonlar neticesinde; 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 21.45 sularında Ilıcalar beldesi, Yukarı Elmalı köyü Köçek Köprüsü mevkiinde bir grup BTÖ mensubunun tespit edilmesi ve teslim ol çağrısına uymamaları üzerine, güvenlik güçleri ile BTÖ mensupları arasında çıkan çatışmada 1 BTÖ mensubu sağ, 1 BTÖ mensubu da yaralı olarak silahları ile birlikte ele geçirilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Sağ yakalanan teröristin jandarma komutanlığındaki ifadesinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi. 7 Haziran 2015 günü Bingöl merkezden Ilıcalar beldesine gitmekte olan polis özel harekat timine ait bir zırhlı araç, Bingöl-Erzurum karayolunun 15. kilometresinde, bölgeye yakın yüksek bir tepeden bir grup terörist tarafından roketli saldırıya uğramış, saldırıda can ve mal kaybı yaşanmamıştı.