Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde hendek kazarak “özyönetim” ilan eden PKK’lılara yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Hasırlı Mahallesi’ni kontrol altına alan güvenlik güçleri, şehit vermemek için Kobani’de silahlı eğitim alan 12 kadın ‘Kanas’çının yerlerini tespit etmeye çalışıyor.


Sokağa çıkma yasağının da sürdüğü ilçede surlara komşu Hevsel Bahçeleri’nin kesiştiği Kırklar Dağı’nın üzerinden Diyarbakır Havalimanı’na alçalan 2 yolcu uçağına 22 Aralık tarihinde uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Sun Ekpres Havayolları Antalya- Diyarbakır ve İzmir-Diyarbakır akşam seferlerini yapan 2 uçağın pilotlarından birinin “Ateş altındayız” diye kuleye anons yaptığı öğrenildi. İnişten sonra kontroller yapılırken, mesafenin uzaklığı nedeniyle uçakların isabet almadığı belirlendi. Yetkililer, uçakların doğrudan hedef alındığını düşünmediklerini söyledi.

POLİS: DİĞER YÖNÜ KULLANIN

Devlet Hava Meydanları (DHM) pilotları durumla ilgili bilgilendirirken, polisin de ateş açıldığı yönünde kuleyi uyardığı kaydedildi. Polisin, güvenlik açısından inişlerin pistin diğer ucundan yapılmasını istediği öğrenildi.

OTEL YERİNE UÇAKTA KONAKLIYORLAR

Bu arada, gece son seferlerini Diyarbakır’a yapan ve sabahın ilk ışıklarıyla İstanbul ve Ankara’ya havalanan bazı uçak firmalarına ait yolcu uçaklarının mürettebatı, 1 aydan bu yana uçakta uyuyor. Pilot ve hostesler güvenlik gerekçesiyle yıllardır konakladıkları Sur İlçesi’ndeki otellere gidemiyor.