Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Erbil’i tehdit eden IŞİD militanlarına karşı kullanılmak üzere Batılı ülkelerden ağır silahlar almak istiyor. Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Halgord Hikmet, ABD ’nin şu ana kadar hafif silah yardımı yaptığını, IŞİD’i yenmek için ağır silahlara da ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Hikmet, ABD ve AB ülkeleriyle anlaşma yapacaklarını sözlerine ekledi. Bu arada ABD ve İngiltere’nin ardından Fransa ile Almanya da peşmerge güçlerine silah yardımı yapacaklarını açıkladı.

SİLAHLARI PKK 'YA VERELİM TARTIŞMASI

Vatan Gazetesi ise ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Buna göre ABD’nin peşmergelere yaptığı silah yardımı içindeki keskin nişancı tüfekleri M82’lerin, keskin nişancılıkta daha iyi oldukları için PKK’lılara verilmesi gündemde.

M82’ler, 50 kalibrelik mermi atıyor. 1800 ila 2 bin metre menzile sahip. Silah, hafif zırhlı araçları delebilecek güçte tasarlandığı için hedefindeki insanı parçalayabilecek kadar güçlü olarak biliniyor. Türk Ordusu'nda da kullanılan silahların terör örgütü PKK'nın eline geçmesi ve kullanım kabiliyeti kazanılması halinde Türkiye için güvenlik açısından büyük risk meydana getireceği ifade ediliyor