PYD ile rejim arasında gerginlik yaşandığı iddiaları öne çıkarken, Kamışlı'da esnafa zorla PYD flamaları ve Abdullah Öcalan posterleri astırılarak 'federasyona'destek veriyorlar izlenimi veriliyor.

PYD NUSAYBİN'E SİLAHI BURADAN TAŞIYOR

Sınırın iki yakasında sadece ismi değişen terör örgütü, ABD ve Rusya’nın verdiği silahların büyük kısmını Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye’ye sokuyor.

YOĞUN SEVKİYAT

PYD, HDP/ DBP’li belediyelerin desteğiyle 2013 yılında Suriye’nin Kamışlı kenti ile Mardin’in Nusaybin ilçesi arasında kazdığı 650 metreyi bulan tünellerden PKK’ya yoğun şekilde silah ve mühimmat gönderiliyor. Her ikisi de Kandil’den yönlendirilen yüzlerce PKK/PYD’li terörist de bu tünellerden rahatça iki tarafa geçebiliyor. PYD’nin gönderdiği silahlar, Nusaybin başta olmak üzere, Dargeçit, Derik, Sur, Silvan, Cizre ve Silopi’de kullanılıyor.

GECE GELİP GERİ DÖNÜYORLAR

Kobani olaylarında yaralananların da aralarında bulunduğu yüzlerce PYD’li teröristin bu tünellerden geçirilerek Nusaybin üzerinden Diyarbakır, Mardin ile Batman’a getirildiği belirlendi. Tünellerden terör örgütü elebaşlarının da gece karanlığında Suriye’ye geçip, geri döndüğü bilgisine ulaşıldı. 

KAMIŞLI'YA OPERASYON ŞART

Nusaybin, operasyon yapılan bölgeler içinde en fazla şehit verdiğimiz ilçe oldu. Suriye Kamışlı ne yazık ki adeta PKK’nın ikmal cenneti konumunda ve her hususta lojistik destek aldığı oldukça yakın mesafede olan bir ilçe. Her iki ilçenin sakinleri birbirleriyle akraba.

PKK'nın lojistik desteğini kesmek ve daha fazla şehit vermemek için bir an önce Kamışlı'ya bir operasyon düzenlenmesi şart gibi görünüyor.