Ülke çapındaki Kobani olaylarında 14'ü Diyarbakır'da olmak üzere 41 kişi ölmüştü. Hüda-Par’a yakın olduğu ifade edilen Köy-Der’de, iddiaya göre kurban eti dağıtmaya hazırlanan kişiler, karşıt grubun saldırısına uğramıştı. İddiaya göre binaya açılan ilk ateşte Turan Yavaş hayatını kaybederken; Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Yasin Börü ise sığındıkları yan evde linç edildi. Bir kişi üçüncü kattan aşağı atılırken, birisinin cesedi kısmen yakıldı, birinin boğazı kesildi. Star gazetesinde meydana gelen olayla ilgili fotoğraflar yayınlandı.

"VAHŞET GÖZÜMÜNÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR"

Görüntüleri çeken ve güvenliği için isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, “Olay anında ordaydım. Başta IŞİD elemanlarını linç ediyorlar sandım. Ancak sonra anladım ki bunların IŞİD’le alakası yok. Meğer o mahallenin çocuklarıymış. Çok üzüldüm ve katillerin bulunmasına faydası olur diye görüntüleri paylaşmaya karar verdim. Benim dışında başkaları da çekiyordu. Umarım onlarda ellerindeki kayıtları getirip paylaşırlar. O vahşet gözümün önünden gitmiyor. Çok üzgünüm” dedi.

8 Ekim’de yapılan otopsi ve ölü muayenesine ilişkin tutanaklarda; Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Yasin Börü ile ilgili şu tespitler yapılmıştı;

Yasin Börü (16): Baş ve yüz kısmının kafatası ve yüz kemiklerinin kırılmasına bağlı ‘deforme’ görünümünde olduğu görüldü. Vücutta yanık ve is bulaşıkları ile 15 adet kesici ve delici alet yarası tespit edildi. Bu yaralardan ikisinin ölümcül olduğu saptandı. Börü’nün baldırında bir kurşun yarası olduğu anlaşıldı. Ölüm gerekçesi de “Künt kafa travmasına bağlı beyin travması, beyin doku harabiyeti ile kesici alet yaralanmasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama” olarak açıklandı.

Ahmet Dakak (19): Kürek kemikleri üzerinde, sırtta, göğüste, kaburgalarda, kollarda ve ellerde 22 kesici ve delici alet yarası saptandı. Bunlardan beşinin öldürücü nitelikte olduğu anlaşıldı. Ayrıca batın ve göbek hizasında bir kurşun yarası görüldü. Ve bu yaranın da öldürücü nitelikle olduğu anlaşıldı. Yüz çevresinde yara ve sıyrıklar görüldü. Ölüm gerekçesi, “Ateşli silah mermi çekirdeği ve kesici alet yaralanmasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama” olarak açıklandı.

Hasan Gökgüz (25): 20 adet kesici ve delici alet yarası saptandı. Bunlardan altısının öldürücü nitelikte olduğu belirlendi. Ayrıca yüzünde iki noktada kesikler, çok sayıda sıyrık ve kızarıklık olduğu, üç dişinin ise bulunmadığı saptandı. Ölüm gerekçesi olarak, “Beyin travması ve kesici alet yaralanmasına bağlı gelişen iç organ yaralanması ve iç kanama” diye açıklandı.

Turan Yavaş (37): Göğüste bir kurşun yarası saptandı. Ölüm gerekçesi olarak, “Ateşli silah yaralamasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama” diye açıklandı.