Neo-Nazi'lerin 'Almanya'da Müslüman istemiyoruz' yürüyüşüne katılan PKK yandaşları röportaj yapan muhabire "Biz de İslam'a karşıyız" diyerek şok etkisi yarattı.

26 Ekim 2014 tarihinde Almanya’nın Köln kentinde ‘İslam Karşıtı Holiganlar’ adıyla ülkede yaşayan Müslümanları hedef alan gösteriler. Almanya’nın birçok kentine yayılmıştı. Alman hükümeti tarafından ‘İslam’ı hedef alarak ırkçılığı topluma yaymakla’ suçlanan 5 bine yakın göstericiler polisle çatışarak çok sayıda eve ve kamu malına zarar vermişlerdi. 

IRKÇILIĞI ONAYLIYORLAR

Gösteriyi haber yapan tüm gazetecilere de saldıran Neo-Nazi grupların arasına katılan PKK’lılar ise izleyenleri şoke etti. Almanya’daki radikal sağ grupları uzun yıllardır Türk-Kürt ayrımı yapmadan Türkiye Cumhuriyeti kökenli herkese saldırıyorlar, evlerini ve camilerini kundaklayarak cinayetler işliyorlar ancak PKK’lılar İslamiyet’i düşman edinmiş bu canilerin gösterilerine katılarak yapılanları da onaylamış oluyorlar.

Kendilerini aynı görüyorlar! 

Avrupa basının haber yaptığı yürüyüşteki görüntülerde protesto gösterisi ve yürüyüşü esnasında İslam düşmanı radikal Neo - Nazi grupla yürüyenler arasında çok çarpıcı bir kare yakalıyor. 

Kameranın yakaladığı karede üstlerinde Abdullah Öcalan’ın sweatshirt’leri bulunan PKK sempatizanlarının da Neo-Nazi gruplarla birlikte İslam karşıtı yürüyüşe katıldıkları görülüyor. Muhabirler PKK'lıların yanına gidip neden yürüyüşe katıldıklarını sorduğunda PKK’lılar "İslama karşıyız. Buradakilerle (göstericileri kastederek) aynıyız. Bence de Müslümanlar buraya ait değil” diyorlar. PKK’lıların İslam karşıtı yüzünü bir kez daha ortaya koyan bu görüntüler ise izleyenlerde şok etkisi yarattı.