Şırnak'ın Uludere bölgesinden Türkiye'ye ses getirici bir eylem yapmak için sızmaya çalışan bir grup terörist, hava destekli operasyon ile vuruldu. Bulunan malzemelerden teröristlerin büyük çaplı bir eylem için geldikleri değerlendirildi. Perşembe günü Uludere - Altıntepe hudut bölgesinde güvenlik korucuları ile takviyeli Hudut Özel Taburu ile Şehit Tank Çavuş Ahmet Suna operasyonu başlatıldı. Irak sınırından Türkiye içine sızma hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen 15 dolayında terörist ile dün sabah saat 07.30 sıralarından itibaren sıcak temas sağlandı.

Teröristlerin bulunduğu Kumar Tepe bölgesine manevra yapılarak temas devam ettirildi. İHA'ların desteği ile mevzileri nokta olarak tespit edilen teröristler dün saat 11:05'te uçaklar tarafından vurularak 4 terörist etkisiz hale getirildi.
Müteakiben sıcak temas kararlılıkla devam ettirilerek saat 14:30'da PKK'nın Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanlarına ve mevzilendikleri bölgelere girildi. Ardından teröristlerin  kaçış istikametlerini tıkamak maksadıyla hava hücum harekâtı ile bir Jandarma Özel Harekât Bölüğü Aluşboğazı bölgesine indirildi.

Kumar Tepe bölgesinde teröristlerin inlerinde çıkan çatışmada 3 PKK mensubu daha etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye çıktı. Çatışma bölgesinde ayrıca 2 adet Doçka, 4 adet AK-47 tüfeği, bol miktarda EYP düzenekleri, çok sayı ve miktarda çeşitli mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.