Hakkâri Dağlıca kırsalında terör örgütü PKK'nın "nefes borusu" konumundaki Oramar Tepesi'ni temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, örgüte Görese Dağı'nda da büyük darbe vurdu.


Diyarbakır ile Elazığ arasında kalan, Elazığ'ın Arıcak ilçe kırsalındaki Görese'de 3 gün süren operasyonda 1'i üst düzey 4 PKK'lı öldürüldü.

Öldürülen teröristlerden birinin de örgütün bombacısı olduğu öğrenildi. Operasyonda çok sayıda mağara, sığınak, el yapımı bomba, silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyona ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, yapılan arazi taramasında örgüte ait mezarlık çevresinde de 14 ayrı noktada bomba düzeneklerinin ele geçirdiğini duyurdu. Açıklamada örgüte ait izinsiz-kaçak yapıların da tamamen yıkıldığı aktarıldı. Operasyonlarda 1 asker şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı.

KANDİL'İN TELSİZLERİ SUSTU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin havadan ve karadan yaptığı operasyonlarda büyük darbe alan Kandil'de ise telsizler sustu. Son 5 ayda 2 bine yakın militanını kaybeden ve bin 100'e yakın üyesinin teslim olduğu PKK, tüm haberleşmeleri kurye aracılığı ile yapmaya başladı. İstihbarat kaynakları "Cemal" kod adlı Murat Karayılan ve "Cuma" kod adlı Cemil Bayık'ın telsiz konuşmalarını yapmadıklarını belirledi. İki ismin nerede olduğu konusunda belirsizlik devam ediyor. Örgütün bu kararı yıllardır "girilmez" denilen Buzul Dağı, İkiyaka, Doski Vadisi operasyonları sonrası geldi. 1 Kasım'dan itibaren örgütün ana karargâhı Kandil'deki "roj" kodlu ana telsiz de sessizliğe gömüldü. Diyarbakır Silvan'daki operasyonda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Lice'de terör örgütü işbirlikçisi şüpheli, üzerindeki tabanca, şarjör ve 3 fişekle yakalandı. Bir teröristin gözaltına alındığı Şırnak'ta ayrıca PKK'dan kaçan 10 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.