Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele kapsamında, dün Şırnak Cizre'de 6, Silopi'de 3 ve Diyarbakır Sur'da 5 olmak üzere toplam 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 296'ya yükseldiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin verilen bilgilere göre, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İlçede süren operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60 oldu.

AYRICA, İLÇEDE ÜÇ ADET BARİKAT DA KALDIRILDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda ise 6 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 203'e yükseldi. 

Sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, yedi adet barikat kaldırıldı, bir av tüfeği, silaha ait 115 fişek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 

Silopi'de ise 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bu ilçede sürdürülen operasyonda da toplam 33 terörist etkisiz hale getirildi. 

Devam eden operasyonlar kapsamında 19 el yapımı patlayıcı imha edildi, dört barikat kaldırıldı. Ayrıca, bir kalaşnikof piyade tüfeği, silaha ait çok sayıda fişek ve şarjör, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet tüp, bir adet jeneratör, çok miktarda ilk yardım malzemesi ve gaz maskesi ele geçirildi. 

ŞIRNAK'TA İHBAR ÜZERİNDE BİR TERÖRİST YAKALANDI

Şırnak Güçlükonak'ta, ihbar üzerine yapılan aramada bir bölücü terör örgütü mensubu yakalandı. Arama sonucunda, bir kalaşnikof piyade tüfeği, beş kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 148 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki el bombası ele geçirildi.

8 DAEŞ'Lİ YAKALANDI

Gaziantep Karkamış'ta, Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 3'ü yabancı uyruklu toplam 8 kişi de gözaltına alındı
.