Valilikten yapılan açıklamada, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığınca, 22-25 Nisan tarihlerinde il merkezine bağlı Sarıkonak ve Kayalıbağ köylerinde "Şehit Geçici Köy Korucusu Rıfat Kaya-8" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan aramalarda  sığınak ve malzemelerin saklanması amacıyla oluşturulmuş yeraltı depolarının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''KULLANILMAZ HALE GETİRİLDİ''

"Sığınaklarda ve yeraltı depolarında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bin 200 kilogram amonyum nitrat, 5 el yapımı patlayıcı düzeneği, 8 tüp, 2 silikon, pense, 100 metre tuzaklama kablosu, 20 büyük pil, 2 el telsizi, güneş paneli, çok sayıda muhtelif giyecek, yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Söz konusu malzemeler cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edilmiş, sığınaklar ve yeraltı depoları kullanılamaz hale getirilmiştir."

Açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.