Mardinli polis Yakup Mete, Nusaybin'deki ailesini ziyareti evinin önünde kalleş bir saldırya uğramış tüm müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.


Terör örgütü
 PKK kalleş saldırı üstlenip"Yakup Mete adlı polis, görevini bırakması temelinde uyarılmasına rağmen bölgede istihbarat çalışmasına devam ettiği için suikast eylemi sonucu öldürülmüştür." açıklamasını yaptı.

KARDEŞLERİNİ İYİ BAKIYORDU

15 aylık polis memuru olan Yakup Mete memleketi Mardin'de göreve başlamıştı. Ailesinin 9'ncu çocuğu olan Yakup Mete babasının maddi durumu iyi olmadığı için kardeşlerine bakıyordu.

ŞEHİT DÜŞTÜ

Mete 2 gün önce Nusaybin'deki ailesini ziyaret gitti. Mete, saat 20.40 sularında, evin önündePKK'lıların açtığı çapraz ateş sonucu ağır yaralandı. Silah sesi üzerine dışarıya çıkan köylüler polis memuru Mete'yi kanlar içinde buldu. 26 yaşındaki genç polis kurtarılamadı. Cenazede babasının gözyaşları herkesi ağlattı.

TERÖR ÖRGÜTÜ AÇIKLAMA YAPTI

Vahşi cinayetin ardından terör örgütü
 PKK saldırıyı üstlendi. Örgütten yapılan açıklama şöyle:

"Mardin merkezde çevik kuvvet polisi olarak görev yapan Yakup Mete adlı polis, görevini bırakması temelinde uyarılmasına rağmen bölgede istihbarat çalışmasına devam ettiği için suikast eylemi sonucu öldürülmüştür."