Sur ilçesinde yürülen operasyonda 6 mahallenin tamamına yakını teröristlerden temizlendi. İlçede 234 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, çemberi daraltan güvenlik güçleri, teröristleri Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırdı. Çok sayıda çukur ve barikatın bertaraf edildiği operasyonlarda 221 el yapımı patlayıcı imha edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ TARİHİ VURDU

PKK militanları Sur ilçesindeki hezimetin hıncını tarihi eserlerden aldı. Sur'daki bir çok eser PKK militanlarınca yok edildi.

DERİK OPERASYONU SON DURUM

Kırsaldaki saldırılarını Mardin'in Derik ilçesinde sürdürmeye çalışan PKK'lı teröristlere karşı 4 mahallede yoğunlaşan operasyonlarda 9 günde 7 terörist etkisiz hale getirildi. Sokağa çıkma yasağı uygulanmayan ancak giriş çıkışların kontrollü sağlandığı ilçede, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen evler tek tek aranıyor.

YENİ OPERASYONLAR GELİYOR

PKK'yı kentlerden temizleme operasyonları İdil, Sur ve Cizre'de sona gelirken yeni mahalle ve ilçelerde yeni operasyonlar başlayacak. Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ve Şırnak merkezdeki bazı mahalleler listede.

NUSAYBİN'DE YENİ OPERASYON OLACAK MAHALLELER

Güvenlik güçleri 6 mahallede çukurlar kazıldığını tespit etti. Nusaybin ilçesinde operasyon yapılacak mahalleler belirlendi. 150'si dağ kadrosundan 500 civarında PKK'lı teröristin bu mahallelerde olduğu bildiriliyor.

HAKKARİ YÜKSEKOVA

Hakkari Yüksekova ilçesi de yeni operasyon listesinde. 7 mahalle için operasyon planlanıyor. Bu mahallelerde 350 civarında terörist olduğu tahmin ediliyor.