Hakkari Yüksekova'daki operasyonlardaki ele geçirilen mağarada teröristlerin lider kadrosunun kaldığı odaların lüks içinde olduğu, teröristlerin kaldığı odaların ise pislik içinde olduğu görüldü. 

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, Hakkari'de Yüksekova'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Şu ana kadar güvenlik kuvvetlerince girişilen en kapsamlı operasyonda Yüksekova halkının KCK'nın defalarca yaptığı baskı ve ısrarlara rağmen sokaklara çıkmayı reddettiği öğrenildi.

KCK'LILAR OPERASYONLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

KCK üyesi olan silahsız sivil görünümlü 200-300 kişilik bir grupla güvenlik güçlerinin operasyonları engellenmeye çalıştığı, operasyonlara hız kesilmeden ve büyük bir kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

ÖRGÜTÜNÜN LİDER KADROSU LÜKS İÇİNDE

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, Hakkari'deki operasyonlarda bulunan mağaralardan birinin içi son derece iyi şekilde döşenmiş olarak bulundu. Mağarada 6 odanın tamamı halıfleks ile döşenmiş, uydu kanallı LCD büyük ekran televizyon salon olarak kullanılan alanda, diğer odalarda da yine orta boy LCD televizyonlar ele geçirildi. Mutfak olarak dizayn edildiği belirlenen lider kadronun kullandığı tahmin edilen odada ise her türden aletler bulundu. (Espresso kahve makinası, tost makinası, mikrodalga fırın, komple ocak, mikser vs.)

TERÖRİSTLER KÖTÜ ŞARTLAR İÇİNDE

Diğer üç mağarada da odalar sistemi olmasına rağmen güvenlik güçleri pislik ve kokudan içeri girmekte zorlandı. Güvenlik birimleri Hakkari/Dağlıca'da da aynı tipte mağaralar bulunduğu belirterek bazılarının mükemmel seviyede dizayn edilen bu mağaraların da lider kadroya ait olduğuna, diğer teröristlerin kaldığı mağaraların ise yine aynı şekilde pislik içerisinde olduğunun gözlemlendiğine dikkat çekti.

TERÖRİSTLER MORAL OLARAK BÜYÜK ÇÖKÜNTÜDE

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, Tunceli bölgesinde de çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Güvenlik kuvvetleri çok zor hava ve arazi şartlarına rağmen görevlerine başarıyla devam ediyor.

Arazinin en yüksek kesimlerine teröristlerce yerleştirilen DOÇKA makinalı tüfekler teker teker ele geçirilirken, yapılan hava operasyonlarıyla silahlara ait mevziler yerle bir edildi. Tunceli'de de umduğu halk desteğini bulamayan teröristler moral olarak büyük çöküntüye uğradıkları tespit edildi.

Yapılan telsiz konuşmalarında birbirlerine ağır küfürler yönelten teröristlerden 20 kişilik bir grubun lideri Tunceli eyalet sorumlusuna çatışmalardan çekildiklerini ve bölgeden ayrılma kararı aldıklarını iletti.

Bu durum diğer gruplar arasında da emir komuta açısından sıkıntı yaratmıştır. Tunceli eyalet sorumlusu tüm grup liderlerine bozgun çıkarmaya çalışanların anında infaz edilmesi emrini verdi.