Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakkari Yüksekova'da bulunan İkiyaka Dağları'nda (Doski Vadisi) sürdürdüğü başarılı operasyonlar, bölücü terör örgütünün sözde liderlerinin telsiz konuşmalarına yansıdı.  

Telsiz konuşmalarında, bölgedeki kaybın kendileri için çok büyük olduğunu dillendiren bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampından teröristlere, "Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerlerine gidin" talimatlarını veriyor. 

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK'nın başarılı operasyonları sonucunda İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen sekiz gözlü mağaraya girildi. 

Yerleri halıfleks kaplı mağaranın bayan ve erkek hücreleri halinde kullanıldığı belirlenirken, güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de çoğu malzeme olduğu gibi ele geçirildi.

Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 doçka makineli tüfek, 1 Kalaşnikof, 1 biksi, 8 el bombası, 332 adet doçka fişeği, 144 biksi fişeği ile yine bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti. 

Mağaralarda ayrıca, sözde elebaşları tarafından kullanıldığı tahmin edilen 4 LCD televizyon ile mutfak malzemeleri de bulundu. 

Yapılan aramalarda 15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kilogram salça, 9 çuval çay, 45 kilogram tahin, 100 kilogram pekmez, 50 kilogram bezelye, reçel, zeytin, tulum peyniri ve ayrıca örgütsel doküman da ele geçirildi.

Bölgedeki kaynaklar tarafından elde edilen mağara görüntüleri de teröristlerin ne kadar"acı" durumda olduğunu gözler önüne seriyor.  

9 stratejik nokta teröristlerden temizlendi

Dağlıca'ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları, bölücü örgütün "son direniş noktası" olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Dağlıca'ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağı bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyor.

Burada teröristlerin inlerine giren Mehmetçik, tepelerdeki mağaralarda bulunan teröristleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Bölgede zaman zaman kar yağışı yaşanması ve rakımının 3 bin 500 olması şartların ne denli ağır olduğunu da gözler önüne seriyor.

Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendiği belirtilirken, TSK son dört şehidini de bu operasyonlar esnasında verdi.

"Kayıpları göze alın ve gerekirse ölün..."

Güvenlik birimlerinin sürdürdüğü operasyonlar neticesinde İkiyaka Dağları artık PKK için bir "mezarlık" olarak değerlendiriliyor.

Bölgenin kendileri için önemini bilen bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı'ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırıyor.

Karayılan telsiz konuşmalarında, "Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerilerine gidin" derken, askerin çok kararlı olduğunu dillendiriyor.

"Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar" ifadesini kullanan Karayılan, sürekli yöntem değiştirilmesini istiyor. 

Aksi takdirde kendileri için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek zorunda kalacaklarını açıklayan Karayılan, "Bu, Türkiye'deki sonumuz olur. Direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün. Bulunduğunuz tepelerde varlık göstermeye devam edin, askerin moralini bozun, iki kişi de kalsa tepeyi terk etmeyin, en son yapacağınız şey el bombalarıyla yakınlarına kadar girmek ve saldırmak..." diyor.

"Yanınızdayım" diyor ancak Zap'tan konuşuyor

Telsiz konuşmalarında, söz konusu dağlardaki çatışmaların sadece bölgeyi değil tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini aktaran Karayılan, "o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim" ifadesini kullanıyor.

Ancak Karayılan "yanınızdayım" derken aslında Zap Kampı'ndan konuşuyor ve her an kaçmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Karayılan'ın "direnin" dediği teröristlerin lider kadrosu da aslında çoktan bölgeyi terk etmiş durumda.

Sözde lider kadrosunun İkiyaka Dağları'nın en geri bölgesi olan Göller mevkisine kaçtığı belirlendi.