Dün şehir genelinde kepenk ve kontak kapatma çağrıları yapılmasına rağmen şehir genelinde hayat büyük ölçüde normal akışında devam etti. 


YENİŞEHİR'DE İŞYERLERİ AÇIK

Yenişehir İlçe genelinde işyerlerinin yüzde 90 civarında açık olduğu, eğitim öğretim faaliyetlerinin normal olarak devam ettiği, özel halk otobüslerinin faal olduğu, sadece belediye otobüslerinin çalışmadığı gözlendi. 

KAYAPINAR'DA HAYAT NORMAL SEYRİNDE

Kayapınar İlçe genelinde de işyerlerinin yüzde 80'i açıktı. Eğitim öğretim faaliyetleri normal olarak devam ederken,  özel halk otobüsleri halkın hizmetinde görevlerine devam ederken belediye otobüsleri halkı cezalandırırcasına hizmet vermedi. 

BAĞLAR'DA AKSAKLIK YOK

Bağlar İlçe genelinde ise esnafın yüzde 60'ı ekmek teknelerinin başındaydı. Eğitim öğretim faaliyetlerinde aksaklık yaşanmadı. Özel halk otobüsleri Bağlar ilçesinde de görev başındayken ilçede PKK'nın çağrısına uyan belediyenin otobüsleri yine görev yapmadı. 

ÇAĞRIYA TEK UYAN HDP'Lİ BELEDİYE

Diyarbakır şehir genelinde PKK'nın kepenk ve kontak kapatma çağrısı ciddi bir karşılık bulmazken hayat olağan akışıyla devam etti. Bölge halkı, PKK baskısı nedeniyle yaşamlarının zorlaştığını ve ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlandıklarını belirterek terör örgütüne tepki gösterdi. PKK'nın çağrılarına uymayan halk belediye otobüslerinin çalışmamasına isyan etti.