Terör örgütü PKK mensuplarında askeri konvoya roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının Barzani ziyareti öncesi olması dikkat çekti.
PKK'lı teröristler Mardin Nusaybin'de jandarma özel harekat timine pusu kurdu. Teröristlere ateşle karşılık verilirken çıkan çatışmada can kaybı yaşanmadı. PKK'lıların 100-150 el ateş açtığı açıklandı.

Bölgedeki kaynaklar, Barzani'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaret sebebiyle terör örgütünün rahatsız olduğunu ve bu saldırıyı yapmış olabileceğini ifade etti.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı:

Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, saat 14:30 sularında, Mardin/Nusaybin Eskihisar Köyü bölgesinde, yol devriyesi maksadıyla görevlendirilen ve Nusaybin/Üçköy Jandarma Karakol Komutanlığında bulunan iki adet Jandarma Özel Harekat Timi ve dört adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçdan oluşan unsura, görev dönüşünde, anılan bölgede pusu kurdukları anlaşılan bölücü terör örgütü mensupları tarafından, saat 15:20 sularında uzun namlulu silahlarla 100-150 el ateş açılmış, ayrıca konvoy gerisindeki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca bir adet RPG-7 roketi atılmış, roket araca isabet etmemiştir.

Açılan bu ateşe, meşru müdafaa kapsamında Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar üzerindeki makineli tüfekler ile derhal karşılık verilmiş, unsurlarımızın karşı ateşi üzerine terörist ateşi kesilmiştir.

Konvoyun Üçköy Jandarma Karakolu'na dönüşünü müteakip yapılan kontrolde, unsurdaki üçüncü Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca 30 adet, dördüncü Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca ise 40 adet hafif silah mermisi isabet ettiği görülmüştür. Olayda personel zayiatı meydana gelmemiştir.

BUGÜN 2 PKK'LI TUTUKLANMIŞTI

Bugün yine Mardin'de, polisin düzenlediği operasyonda, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak bilinen PYD'nin silahlı gücü YPG'ye katılıp Türkiye'ye gelen 2 PKK'lı ile onlara yardım ve yataklık yapan 2 kişi yakalandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2 PKK'lı tutuklandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü, PKK içerisinde faaliyet yürüten 1'i kadın 2 PKK'lının yasa dışı yollarla Türkiye'ye girdiği ve Mardin'e geldikleri bilgisinin alınması üzerine Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, operasyonda 2 PKK'lı ile onlara kentte yardım ve yataklık yapan 2 kişinin gözaltına alındığı belirterek, "Örgüt mensubu olan iki sahıstan birinin PKK/KCK terör örgütün 2002 yılında katıldığı, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde gödev aldığı 2013 yılı itibariyle terör örgütünün Suriye yapılanması PYD'nin silahlı kanadı olan YPG içerisinde eğitim kamplarında faaliyet yürüttüğü, diğer sahsın ise PYD'nin silahlı kanadı olan YPG içeresinde faaliyet yürüttüğü anlaşılmıştır" denildi.