Van Emniyet Müdürlüğü, 9-18 Ağustos tarihleri arasında PKK/KCK'ya yönelik yaptığı çalışmalarda 12 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 7'sinin tutuklandığını açıkladı. Polisin düzenlediği operasyon havadan da görüntülenirken, zırhlı aracın yola hendek kazan iş makinasını kovalaması saniye saniye kaydedildi.Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ise güvenlik güçlerine saldıran teröristler MOBESEkameraları tarafından görüntülendi.

Van'da polisin yaptığı çalışmalar Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyruldu. 9 ile 18 Ağustos tarihlerini kapsayan çalışmalar, yapılan açıklamada tek tek sıralandı. 

Açıklamada, "9 Ağustos 2015 tarihinde, PKK/KCK Terör örgütü gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) mensuplarınca güvenlik güçlerimizin mahallelere girişini önleme amacıyla hendek kazma faaliyetlerinin yapılacağı yönünde alınan istihbari bilgilere istinaden, ilimiz Hacıbekir Mahallesi Doğu Caddesi üzerinde müdürlüğümüz görevlilerince yapılan kontrolde, Doğu Caddesi Nüda Kültür Merkezi ve Veysel Karani Sokak girişinde iş makinalarının yola hendek kazdığının görülmesi üzerine olaya zırhlı unsurlarımız marifetiyle müdahale edilmiş, müdahale esnasında görevlilerimize el yapımı patlayıcı atmaya çalıştığı esnada elinde patlaması sonucu yaralanan O.Y. isimli örgüt mensubu ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

TERÖRİSTLER MOBESE

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sokak eylemlerine katılan, güvenlik güçlerine silahlarla ateş eden teröristler MOBESE kameralarınca görüntülendi. Terör örgütü mensuplarının gruplar halinde ellerindeki uzun namlulu silahlar ve tabancalarla yol ortasında beklediği görülüyor. Yüzü maskeli teröristler, silah zoruyla durdurdukları iş makinesine biniyor ve operatörü aracı kullanmaya zorluyor.

KAMERALARA ATEŞ ETTİLER

Teröristler, güvenlik güçlerinin görüntü almasını engellemek için iş makinesi ile MOBESE kameralarının direklerini yıkmaya çalışıyor. Saldırı anında, MOBESE kamerası sallanıyor. Başka bir sokaktaki MOBESE kamerasına ise yüzleri maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalar bulunan örgüt mensuplarının gasbettikleri kepçeyle yollardaki parke taşlarını sökmesi, ilçede iletişimi sağlayan fiber optik kablolara zarar vermeleri yansıdı.
      
Teröristler, bölgeye güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için yollara demir yığını ve lastik koyarak, silahlarla yol kesiyor. Görüntülerde, tabancalar ve uzun namlulu silahlarla MOBESE kameralarına ateş eden teröristlerin güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesiyle olay yerinden kaçması yer alıyor.