PKK'lılar alçıdan parke taşı şekli ve rengini verdiği bombayı, cadde üzerinde parke taşlarının arasına yerleştirerek kurduğu tuzak, bir tim komutanı astsubayın dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı.

Şırnak'ta 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu', devam ediyor. Polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyonda güvenlik güçleri, PKK'nın ilk kez denediği, bombalı tuzağını tespit etti. Yeşilyurt Mahallesi'ndeki sokaklarda operasyon yürüten jandarma özel harekat timinin komutanı bir astsubay, timin yürüyüş yolunda gördüğü bir parke taşına benzetilmiş ancak alçıdan yapılmış bomba düzeneğini son anda fark etti.

TİM KOMUTANI FARK ETTİ

PKK'nın ilk kez kullandığı bu yöntemle, kilit taşı boyutlarında ve aynı renkte olan, elektronik düzenekli, el yapımı patlayıcı tuzaklanmış ve alçıdan yapılan aynı renkleri verilmiş parke taşını fark eden tim komutanı bir astsubay fark etti.

Tuzaklanan patlayıcı imha edilirken yetkililer, PKK'nın bu yöntemi ilk kez denediğini belirterek, tim komutanı astsubayın son anda bombalı tuzağı fark ederek, bir faciayı önlediğini söyledi.Şırnak'ta sürdürülen operasyonlar kapsamında bugüne kadar 54 PKK'lının öldürüldüğü öğrenildi.