Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nin Kornwestheim kentinde bir grup terör örgütü PKK üyesi, Avrupa Türk-İslam Birliğine (ATİB) bağlı Merkez Camisi'nin lokaline saldırı düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre 01.00 sularında biri kadın üç kişi, cami külliyesi içinde bulunan lokalin camlarını kırdı ve duvarlara terör örgütünün sembollerini çizdi.

"PKK'ya destek terörü şımartıyor"

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda bazı Alman siyasilerinin ve medyanın, PKK'ya verdiği desteğin, terörü şımarttığının ve buralara taşıma cesaretine yol açtığının belirtilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Terörün milliyetinin, ülkesinin olmadığını ve dünyanın her tarafında terörün adının belli olduğunu söyleyen Öner, "Terör terördür" ifadesini kullandı.

Bunun sadece ATİB teşkilatına değil, tüm azınlıklara ve güvenlikten sorumlu Federal Almanya'ya yapılmış bir saldırı olduğuna dikkat çeken Öner, şöyle konuştu:

"Dernek binamızın hasar gördüğü bu çirkin saldırıda tek tesellimiz herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Bu menfur olay karşısında insanlarımızı sükunetlerini korumaya, tahriklere kapılmamaya ve olayı sağduyulu olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. İç huzur ve barışa kasteden bu çirkin saldırının faillerinin bir an önce adalete teslim edilmelerini umuyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz."