Güneydoğu'da yaşamı felç eden, Kürtleri hem canından hem de malından eden terör örgütü PKK ve HDP, Güneydoğu'da sözde özerklik ilan ettiği bölgelerde kendisine tepki gösteren Kürt halkını göçe zorlayıp mallarına el koyuyor.

Göç edemeyen aileleri ise güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı canlı kalkan yapıyor. Suriye Tel Abyad'da olduğu gibi bölgeyi önce insansızlaştırıp sonra kendi yandaşlarını yerleştirmeyi planlayan PKK, TOKİ'nin Sur'daki yoksul Kürtleri ev sahibi yapıp zengin HDP'liler gibi Diclekent tipi güvenli evlerde yaşamasını da engellemeye çalışıyor.

Emlakçı görünümündeki PKK'lılar, Sur'da göstermelik sözleşmelerle ev alıyor, boşalan yerlere yurtdışından getirdikleri PKK'lı yandaşları yerleştiriyor. HDP'li Pervin Buldan'ın “Döndüğünüzde ev bulamazsınız” tweetiyle kendilerini tehdit ettiğini belirten Diyarbakırlılar Star'a, PKK'nın özerklik adı altında yürüttüğü kirli 'emlak' operasyonunu anlattı.

EVLERE ÇÖKTÜLER

Sur'da terör örgütü PKK/YDG-H'nin temizlenmesi için başlatılan sokağa çıkma yasağı 6 mahallede devam ederken örgütten kaçan YDG-G'li S.L, terör örgütü PKK'nın 'özerklik' adı altındaki korkunç yüzünü şöyle anlattı: “Baktım yapılanlar yanlış, masum insanlar ölüyor. İnsanlar evde aç kalıyor. Bir süre sonra fırsatını bulunca da kaçtım. Polise ateş açtıkları evlerdeki Kürtlerin göç etmesine izin vermiyorlar. Çünkü halkın evinden polise ateş açıyorlar. Hem canlı kalkan yapıyorlar, hem de eğer polis o eve karşı ateş açar ve sivil ölürse 'Devlet Kürt halkını öldürüyor' diye propaganda yapıyorlar. Kalkan yaptıkları Kürt ailelerine 'Giderseniz örgüt evinize el koyacak. Bir daha dönemezsiniz' diyorlar. Örgüt tehdidine rağmen, Sur halkı evlerini boşalttı. Geride evlerini korumak için yaşlılar veya gidecek yeri olmayanlar kaldı.”

ADAM GETİRİYORLAR

Hasırlı mahallesinden G.B, ise PKK-YDG-H tarafından göç etmesinin engellendiği ve nasıl bir zulüm altında yaşadıklarını anlattı: “Evde mahsur kaldık ve sadece bulgurla beslenebildik. Elektrikler yoktu ve ben yeni ameliyat olmuştum. PKK'lılara 'hastayım bırakın gideyim' dedim. 'Gidersen seni vuracaklar' dediler. Bende onlara 'hiç fark etmez ya onlar vurur, ya siz vurursunuz veya kalırsam zaten hastalıktan ve soğuktan ölürüm' dedim ve devam ettim. Zar zor kurtuldum sonra polis noktasına kadar ulaştım. Telefonlaştığım komşularım var. 70 yaşında sevdiğim arkadaşım ve eşi orada bırakmıyorlar” dedi.

Polis ve askerle Anton ile Golan çatışıyor

Polisle çatışanların Diyarbakırlı olmadığını belirten G.B, Suriye, Irak, İran ve Ermenistan'dan gelmiş savaşçılar olabileceğine şu sözlerle dikkat çekti:

Aralarında hiç Kürtçe konuşamayan adamlar var bunlar 40 yaşlarında ve ellerinde büyük silahlar vardı. Yanımda birbirlerine hitap ederlerken ermeni isimleriyle çağırdıkları duydum. Bir tanesinin ismi Anton'du. Başka birine Amara, Golan diye hitap ediyorlardı. Gördüklerimin büyük bir kısmı Türkiye dışından gelmişti” dedi.

PKK'nın boşalan tüm evlere girip büyük zarar verdiğini Star gazetesine anlatan G., “YDG-H'liler evleri yağmalıyor. Tüm boş evlere mutlaka giriyorlar. Evde kıymetli eşya varsa alıyorlar. Girdikleri evi altüst ediyorlar. Bize sizin için savaşıyoruz diyorlar. Eşim 14 yaşlarındaki bir YDG-H'liye sen niye buradasın diye sordu. Kendimi feda ediyorum diye yanıt aldı. Aslında feda ettikleri halk" dedi.

Emlakçı teröristler

PKK'nın emlakçı görünümlü teröristlerle bölgeden göç eden halkın evlerine göstermelik sözleşmelerle el koyduğunu belirten bir başka Diyarbakırlı ise “Örgütün sadece bir emlakçısı, Sur'da hiç görmediği yedi daireye 40 bin lira ödediğini gördüm” diyerek, TOKİ'nin Sur'da yoksul Kürtler için sosyal konut projesi yapma olasalığını nasıl engellemeye çalıştığını anlattı.

Vatandaşların tek umudu devlet

Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki insanları baskıyla uzaklaştırıp evlerine kendi yandaşlarını yerleştiren PKK, aynı zulmü G.Doğu'da destek bulamadığı Kürt vatandaşlara yapma çabasında. Örgüt, HDP'li Buldan'ın “Giderseniz, döndüğünüzde yüz bulamayabilirsiniz” diye tehdit ettiği vatandaşların evlerine ve işyerlerine konmaya çalışıyor.