Açıklamada PKK’nın dün saat 21.30 sıralarında Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik, Türkmen, Cebelikümbeti, Demirkapı ve Demirtepe köylerindeki vatandaşları toplayarak ’çözüm sürecinin bittiğini’, bundan sonra savaş olacağını, tüm köy halkının Doğubayazıt’a giderek eylem yapması gerektiğini, aksi halde cezalandırılacağı yönünde baskı uygulandığı belirtildi. 

 
Bunun üzerine köylüleri minibüslerle Doğubayazıt’a getirerek çıkaracağı çatışmada ’canlı kalkan’ olarak kullanma ve silah kullandırma amacını taşıdığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: 

PKK TIR'LARI TARADI

"Doğubayazıt - Iğdır ve Doğubayazıt  Gürbulak karayollarında canlı kalkan ve güvenlik güçlerine hedef yapmak maksadıyla getirdikleri köylülerle birlikte yolları kapatarak 3 TIR’ı yükleri ile birlikte yakmışlardır. Olaya müdahale eden güvenlik güçlerimize, teröristler, vatandaşları da kendilerine kalkan yaparak 4 ayrı noktadan ateş etmişlerdir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçmışlardır. Terör örgütünün amacı vatandaşlarımıza çatışmada zayiat verdirip, halk ile güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmek olmuştur. Ancak bu amaçlarının gerçekleşmesine fırsat verilmemiştir.

DİYADİN’DE EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

valilik açıklamasında Diyadin ilçesinde havai fişek ve slogan atan 25-30 kişilik gruba müdahale edildiği, bunların arka sokaklara bıraktığı bir çantanın içerisinde 15 kola kutusu ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildiği belirtildi.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMIŞTIR 

Açıklamada, "PKK terör örgütünün amacının il ve ilçe merkezinde kalkışma eylemleri gerçekleştirmek, halka zorla silah vererek güvenlik güçleri ile çatışmaya sokmak, vatandaşlarımızı bizzat katlederek güvenlik güçlerini suçlamak amacını taşıdığı tarafımızdan bilinmektedir. Terör örgünün amacına ulaşmaması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli bütün tedbirler alınmaktadır. Terör örgütünün bu tip tertip ve oyunlarının kamuoyunu tarafından bilinmesi ve değerlendirilmesi elzem görülmektedir" denildi.