Cizre halkı artık PKK'nın zulmünden o kadar bunalmış ki, tehditlere eskisi gibi boyun eğmiyor. Aydınlıkla konudan Cizreli, "Beni mi korkutuyorsun?' diye çıkışınca tartışma başlamış.

PKKIı "Sen bize oy vermedin mi? Şimdi neden böyle yapıyorsun?" diye sorunca, vatandaş, "Oy verdim, sokaği mayın döşediniz. Bir daha oy verirsem evime mayın döşersiniz. Size oy moy yok" diye kesip attığını aktardı.

Cizreli vatandaş. "En son hastaneye giderken gözlerimle gördüm, birkaç barikat kurmuşlar, hastane yolunu kapatmaya çalışıyorlar" dedi. "2 gün önce de Cizre'de izdiham çıkarttılar. Evlerinizi yıkarız, diye tehdit ettiler. Zaten Cizre'nin yarısı boşaldı. Rezalet" diye devam etti.

PKK'NIN DUVAR ZULMÜ

Cizre sokaklarında güvenlik sorunu hala gündemde. PKK'lılar yakın zamana kadar sokaktaki motorsikletlere de el koymaya kalkışmış. Hatta, bazı evleri sabahın saat 4.30'unda basıp, "Kalkın kapılara duvar öreceksiniz" dedikleri olmuş. Cizrelilerin çoğu, bu tehditlere pabuç bırakmamış, kimisi yumruklanan kapıyı açmamış. Ancak can korkusuna bazı sakinler kapıya duvar örünce bu kez gündüz gözüyle fotoğrafını çekip "Polis Cizre halkını evlere hapsetti" diye malum basına gösterdikleri de Cizrelilerin tanık olduğu olaylar arasında.

Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerinde binlerce kişi, PKK'lıların saldırıları sonucu göçe sürüklendi.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'ııın saldırılarından duydukları endişeyle soğuk havaya rağmen yanlarına aldıkları yatak, yorgan, halı ve bazı beyaz eşyalarıyla evlerini terk etmek zorunda kalan, aralarında düşük gelirlilerin de olduğu binlerce kişi ya yakınlarının yanma yerleşiyor ya da 2-3 aileyle ortaklaşa kiraladıkları evlere taşınıyor.

BİZE YAPTIKLARI REVA MIDIR?

Sur ilçesindeki terör saldırılarının ardından yakınlarının yanına yerleşen M.G, 15 gün önce evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

M.G, "Hendek kazılmaya başlandığından bu yana evimizde korkuyla yaşadık. Her gün silah sesleriyle uyanıyorduk. Evimiz, yerimiz, yurdumuz yok. Ayağımızda ayakkabı, sırtımızda elbise yok. Bize yaptıkları Allah'tan reva mıdır?" diye konuştu.

Sur ilçesinden göç eden Ağahan gidecek yeri olmadığı için hastaneye sığındıklarını söyledi. Ün, yaklaşık 20 yıl önce İzmir'den Diyarbakır'a göç ettiklerini dile getirerek 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini anlattı.

"Çatışmalardan canımızı kurtarmak için sabah erkenden kaçıp Selahaddin Eyyubi Hastanesine sığındık. İmkanımız yok. 4 aydır aç, susuz kaldık" diyen yanlarına eşyalarını alamadan ilçeden kaçtıklarını belirtti.

EVİMİN ÖNÜNE BOMBA DÖŞEDİLER

Silopi'de yaşayan esnaf M.A. da terör saldırılan yüzünden Mersin'deki yakınlarının yanına gideceklerini anlattı.Tek sermayesinin işyeri olduğunu vurgulayan MA her şeylerini geride bırakacakları içiıı ailece perişan ol-duklarını dile getirdi.

M.A, 'iş yerimin ve evimin önüne bomba döşediler. Ailece evimizi terk etmek zorunda kaldık. İnşallah terör olayları son bulur da rahat bir şekilde evimize döneriz" dedi.

BİZ ÇEKİLİYORUZ DEVLET PKK'YI TEMİZLESİN

PKK terör örgütüyle mücadelede ön saflarda olan üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Halk evlerini terk ediyorsa biz sizin kirli faaliyetlerinize alet olmuyoruz demek istiyor. Bizim mücadele gücümüzün sırrı, halkın bu tavrı işte. Teröristler çevrime girdiğinde telsiz kestirmelerini alıyoruz. Siz de dinlediniz edinilen kayıtları, halkı tehdit ediyorlar, cezası bellidir diyorlar; ama serserilerden başkasını alamadılar arkalarına" ifadelerini kullandı.

Bir yılda Van'ı baştan sona yapan devletin Sur ilçesini 6 ayda yapabileceğini belirten Hüseyin T. “Devlet burayı temizlesin, ben geri gelirim, inanıyorum devlet benim zararımı da karşılar" dedi.