PKK'nın mahallelerde kurtarılmış bölgeler oluşturma ve direnişi halk direnişi gibi takdim etme oyunlarının boşa çıkartıldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ''
Bu da boşa çıktı. Devrimci halk savaşı stratejisi, vur-kaç stratejisi de çöktü. Sınır ötesinden buradaki unsurlara yaşanan sevkiyatın da kesilmiş olması çok önemli. Orası darma duman olduğu için bu tarafı besleyen mekanizmalar tıkandı. Kurtarılmış bölgeler amacını başaramadılar.'' dedi.

Bunların amacının ''Kuzey Irak’taki kamplar, Suriye’deki kantonlar ve hemen karşısındaki ilçeler arasında üçgen oluşturmak ve bunlar arasında geçişkenlik sağlamak'' olduğunu da söyleyen Akdoğan sözlerine şöyle devam etti;

YENİ EYLMELERE YÖNELEBİLİRLER

Suriye’deki kantonlar gibi burada da yapabiliriz” diye düşündüler ama bunların hepsi boşa çıkarıldı. Bunlar boşa çıkarıldığı için farklı eylemlere yönelebilirler. İşte bu canlı bomba saldırıları bunu gösteriyor. Diyecekler ki, “Bunu başka unsurlar yaptı, kontrolsüz unsurlar yaptı.” 

PKK PANİKTE, ERKEN İKTİDAR HASTALIĞINA YAKALANDI

Kuzey Irak bağlamında ciddi netice aldıklarını ve şehir merkezlerindeki yapıları tasfiye açısından da kısmen netice alındığını da belirten Akdoğan, ''Asıl üçüncü hedef şehir kenarlarındaki alanlar. Bu kış önemli mesafe alırız. Eylemsizlik mesajı tamamen yalan, kandırmaca. “Yol kesin, adam kaçırın ama yüzü maskeli yapın.” HDP örgütün gönüllü veya gönülsüz tamamen esareti altında. PKK’ya maske olmuş durumda. Tamamen PKK’nın dilini kullanıyorlar. “Devlet burada kalmadı, ben burada hakimim” diyor, kendilerine tabi olmayan Kürtler de dahil insanları oradan kaçırmaya çalışıyor. Kanton nasıl ilan ettiler silahlı unsurlar; farklı olanı kaçırmayı, daha farklı bir yapılanmayı kantonlaşmanın bir gereği olarak görüyorlar. Bu projeler çökertildi, örgüt şu anda panikte. Murat Karayılan bunu erken iktidar hastalığına yakalanma diye tanımlıyor.