Bölge kaynaklarına göre bu hesaplar toplu kampanya şeklinde değil, bireysel olarak açıldığından İçişleri Bakanlığı müdahale edemiyor. Aynı şekilde bankalar da para trafiğini fark etse de bunları sınıflayıp işlem durdurma yapamıyor. 

PARAYLA BARİKAT KURULUYOR

Şu ana kadar yaklaşık 1000 ailenin bu kara kampanyaya dahil olduğu öğrenildi. PKKise süreci yakından izleyerek kabul etmeyen ailelere baskıyı sürdürüyor. Sözde ‘Kardeş Aile Kampanyası’ ile ciddi gelir elde eden örgüt yandaşlarının bu parayı çukur, tünel ve barikatlara akıttığı öğrenildi. 

PKK İÇİN KRİTİK 

‘Kardeş aile kampanyası’ndan ciddi gelir elde eden PKK, barikat, hendek ve tünel savaşlarının belirleyicisi olduğu için bu kampanyaya çok önem veriyor. Örgüt yöneticileri, bu yolla milyonlarca parayı transfer ederken destekçilerine de bu paralardan kendi giderleri için kullanmalarını söylüyor. 

BELEDİYELERDEN DESTEK

HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’daki siyasi uzantısı olan Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yönettiği belediyeler de terör örgütünün karargahı haline gelmişti. Teröristler, iş makineleriyle kazdıkları hendeklere yüzlerce kiloluk patlayıcıyı da belediyeye ait araçlarla taşıyor.

HALK SÖMÜRÜLÜYOR

Vahdet’e konuşan Kürt Aydını İbrahim Güçlü, PKK’nın bu tarz kampanyaları devamlı yaparak duygusal olan Kürt halkını sömürdüğünü söyledi. PKK’nın daha önce de buna benzer kampanyalar düzenlediğine dikkat çeken Güçlü, “Bu tür bir kampanyanın başlatılmış olduğu ile ilgili söylentiler vardı. Böylelikle hayata geçmiş olduğu da ortaya çıktı” dedi. 

PARAYI PKK YÖNETİYOR

Güçlü, şöyle devam etti: “Yurt dışındaki aileler içerdeki gelişmelere karşı çok daha duygusal, içerde olup bitenlerle ilgili çok bilgi sahibi değiller. Buradaki savaş Kürtlerle ilgili bir savaş değildir. Buradaki savaş demokrasi ile ilgili savaş değil. Bölge dışında ya da yurtdışında yaşayan Kürtler bunun çok farkında değil. Yani insanlar bu paraların PKK tarafından yönetildiğini bilmez. Onlar şöyle derler; nedeni ne olursa olsun Sur’daki aileler açtır, susuzdur diye düşünürler.” 

AİLELER KURTARILMALI

PKK’nın Kürtler için savaştığını düşünen Avrupalı ailelerin varlığından söz eden Güçlü, “PKK’nın yaptığını tasvip edenler aileler var yurtdışında. O yüzden bu yardımlar devam ediyor. Zaten kampanyayı da bu yüzden başlatmışlardır. PKK gibi örgütler bütün yol ve yöntemleri deneyebilir. Devlet,  bu tür kampanyalarda adresleri belli olan ailelere ulaşmalıdır. Zorla parayı hesaptan çekip örgüt mensuplarına veren aileler ile irtibata geçilip kurtarılmalıdırlar” şeklinde konuştu.