Hainler, güvenlik güçlerinin dikkatini başka yöne çekmek için operasyonda ölen PKK'lıların bulunduğu hücre evi ateşe verdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde önceki gün Özel Harekat Timi'nde görevli polis Uğur Kutku'yu şehit eden PKK'lıların gizlendiği binaya dün sabah operasyon düzenlendi. Çıkan çatışmada 9 terörist öldürüldü. Diğer teröristler ise çatışmadan kurtulamayacaklarını anlayınca, kazdıkları tünelden kaçarken binayı ateşe verdi.

KİRLİ PLAN

Teröristlerin hücre ev olarak kullandıkları bina sürede alevler içinde kaldı. Yangında, 25 terörisin yaralandığı bilgisi geldi. Bölgeye gönderilen itfaiye araçları, teröristlerin ateş açması sebebiyle yangına müdahale edemedi. HDP'liler olayı 'sivillere yönelik katliam' olarak duyurup yine güvenlik güçlerini suçlamaya başladı.Teröristlerin ateşe verdikleri hücre evin, bodrum katında yaralı PKK'lıların bulunduğu söylenen binaya yakın olması, örgütün kirli planını da ortaya çıkardı. Kandil'den aldıkları talimatla, bodrum katta oldukları belirlenen sözde Cizre sorumluları Mamo ve Rozan kod adlı teröristleri sağ olarak kurtarmaya çalışan hainlerin, ilçede kargaşa ve kaos ortamı oluşturmak için binayı ateşe verdikleri bilgisine ulaşıldı. Hainlerin, güvenlik güçlerinin dikkatini yanan binaya çekerek, Mamo ve Rozan kod adlı teröristleri bodrum katından çıkarıp kaçırmak için zaman kazanmaya çalıştığı belirlendi.

PAZARLIK TAM BİR TİYATRO

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı HDP'li milletvekillerinin yaralı teröristlerle ilgili faaliyetlerini "Bütün pazarlıklar orada ele başlarını kaçırma pazarlığı. Başka bir şey değil. Bir tiyatro oyunu ile iş yönetiyorlar" olarak yorumladı. Müezzinoğlu, "Burada bir hainlik var. Bu hainliği Sağlık Bakanlığı üzerinden yürütmesinler. Silahı olan, orada yaralıyı namlunun ucunda malzeme olarak kullanan hainlerdir, teröristlerdir" diye çıkıştı.

SUÇU DEVLETE ATTI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sosyal medyada paşlaştığı "Cizre'de yeni bir Madımak yaşandı" ifadesiyle inanılmaz bir provokasyona imza attı. Baluken, binada sivillerin bombalandığını, yangını söndürmeye giden itfaiyenin de engellendiğini iddia etti. HDP'lilerin, Selahattin Demirtaş'ın 'hergün saat 19.00'da sokağa çıkın' çağrısına bölgede karşılık bulmamasından sonra, bu tür provokasyonlarla halkı tahrik etmeye çalıştığı belirtiliyor.

TABUTTAN YARALI PKK'LI ÇIKTI

HDP'liler, Cizre'de bir binanın bodrum katında yaralı oldukları iddia ettikleri teröristlerin arasında bulunan PKK'nın Rozan ve Mamo kod adlı sözde ilçe sorumlularını kurtarmak için her yolu deniyor. HDP'liler, kanlı elbise giydirdikleri PKK'nın önde gelen bir ismini tabuta koyup, "cenazemiz" var diyerek kaçırmak istedi. Ancak durumdan şüphelenen güvenlik güçleri, tabutu açtıklarında hafif yaralı ama sağ bir PKK'lı ile karşılaştı. HDP'liler Diyarbakır Sur'da da aynı yöntemle yaralı teröristleri kaçırmaya çalışırken yakalanmıştı.