Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonlarda 16 Aralık 2015'ten bugüne 265 terörist etkisiz hale getirildi, 132  terörist sağ olarak ele geçirildi, teröristlerce açılan 432 barikat  kaldırılırken, 126 hendek kapatıldı. 
Cizre'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli  Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor.
Valilikten alınan bilgiye göre, ilçede şu ana kadar 265 terörist  etkisiz hale getirildi, 132 terörist sağ ele geçirildi. Teröristlerce açılan 432  barikat güvenlik güçlerince kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı.
Cizre'de terör örgütü mensuplarının direnişi önemli ölçüde kırıldı.  Nur, Dağ Kapı, Konak, Ali Bey ve Şah mahalleleri, teröristlerden temizlendi.  Örgüt mensupları Sur Mahallesi, İdil ve Nusaybin caddeleri ile ara sokaklara  sıkıştırıldı. Güvenlik güçleri, Cudi Mahallesi'nin bir bölümünde de zaman zaman  teröristlerle çatışıyor. Sur ve Cudi mahallerinde sık sık silah ve patlama  sesleri duyuluyor.
855 EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ
Cizre'de şu ana kadar teröristlerce hazırlanan 855 el yapımı patlayıcı  bulunarak imha edildi. Patlayıcılar, örgütün imalathane ve depo olarak  kullandıkları hücre evlerinde hazırlanıyor. Teröristler, bomba yapımında  kullandıkları amonyum nitratı elekten geçirip mazotla yıkadıktan sonra etkisini  arttırmak için mutfak tüpleri ya da çelik tencerelere koyuyor.
Güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcılara  karşı sokakları karış karış tarıyor. Sivil vatandaşların yaşamını hiçe sayan  teröristlerin yollara, rögar kapakları ve mazgallar ile evlerin girişlerine  tuzakladığı el yapımı patlayıcılar güvenlik güçlerince tek tek bulunup imha  ediliyor.