İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, PKK liderlerinden Cemil Bayık'la yaptığı röportajdan PKK'nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa geçtiğini aktarıyor.

Haberde Bayık'ın "Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaşmalar var ve bu ilişkinin gelişmesi de olası" sözlerine yer veriliyor.

'PKK Türkiye'yle çatışmaları bitirmek için ABD'yle gizlice görüşüyor' başlığını taşıyan haberde, PKK'nın ABD'nin arabuluculuğuna sıcak baktığı da aktarılıyor.

"ABD ARABULUCU OLSUN"

Haberde Bayık'ın şu sözleri yer alıyor: "ABD'nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım da atamayız." Ankara ve PKK arasındaki çatışmaların yeniden başlamasıyla birlikte IŞİD'e karşı mücadelenin daha da zor bir hale geldiği ifade edilen haberde bugüne kadar IŞİD'e karşı en etkin güçlerden birisinin Kürtler olduğu belirtiliyor.

ABD DEVREYE GİREBİLİR

Türkiye'nin hava harekatları ile PKK'nın saldırıları konusunda ise 'Çatışmaların sonlandırılmasında ABD'nin rol üstlenebileceği konusunun gün yüzüne çıkmış olduğu' vurgusu yapılıyor.

Cemil Bayık'ın "ABD araya girme konusunda iyi bir fırsat yakaladı" sözlerine yer veriliyor.

Haber, PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın ABD'ye yönelik sözleriyle sonlanıyor: "Eğer ABD Türkiye'nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olası. Eğer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD'i yenilgiye uğratması da zorlaşır."