Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK'lı, durdurdukları araçlardan indirdikleri vatandaşlara yaklaşık 2 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra 3 aracı ateşe verip yakarken, araç içerisinde bulunan 4 askeri personeli kaçırdı.
Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Fisova bölgesinde yol kesen bir grup terörist araçları durdurdu. Yaklaşık 200 araç durduran ve yüzleri kapalı olan silahlı kişiler, vatandaşları araçlardan indirerek bir bölgeye topladı. Yüzleri kapalı ve silahlı kişiler, araçlarda bulunan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşu araçlarından indirerek yüzlerini kapatıp olay yerinden götürdü.

Örgüt propagandası yapan silahlı kişiler bölgeye gelen güvenlik kuvvetlerinin olaya müdahale etmemesi için vatandaşları kalkan olarak kullandı. Vatandaşları araç konvoylarının ön ve arkasında tek sıra halinde dizen PKK'lılar, daha sonra Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) ait 59 AZ 808 plakalı araç ile plakaları tespit edilemeyen 2 araç olmak üzere toplam 3 aracı ateşe verdi. PKK'lılar daha sonra karanlıktan faydalanarak plakasız bir pikap ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı.