Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi 2 teröristten Şafak Yayla'nın babası Şinasi Yayla, cenazeyi almak için Giresun'dan İstanbul'a gitmek için yola çıktı. Ancak Şinasi Yayla, alkollü olduğu için İstanbul'a gidemedi. İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde dün öğle saatlerinde Berkin Elvan davasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, yaklaşık 8 saat sonra savcıyı vurunca yapılan operasyonda ölü ele geçirildi. Ağır yaralanan savcı Mehmet Selim Kiraz da kaldırıldığı hastanede şehit oldu.Güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen DHKP-C'li teröristlerden Şafak Yayla'nın, Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne bağlı Karabörk Köyü'nde oturan ailesinin evine güvenlik güçleri gitti. Jandarma, Yayla Ailesi'nin evine giden yoldan araçların geçişine izin vermedi. Yayla Ailesi'nin yakınları, 3 çocuklu Aysel ve Şinasi Yayla çiftinin evine akın etti. Ancak gazeteciler ailenin yakınları tarafından eve yaklaştırılmadı.Şinasi Yayla bu sabah operasyonda ölü ele geçen oğlu Şafak Yayla'nın cenazesini almak için İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. Trabzon Havalimanı'na gelen Şinasi Yayla'nın, iddiaya göre sarhoş olduğu gerekçesiyle uçağa binmesine izin verilmedi. Trabzon'dan Giresun'a dönmek üzere saat 11.00 sıralarında minibüs garajına giden Şinasi Yayla, sarhoş olduğu için şoförler de araçlarına almak istemedi. Şoförlerle tartışması sırasında "Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Ben savcıyı öldüren Şafak Yayla'nın babasıyım" diyen Şinasi Yayla, şoförler tarafından dövüldü.
Ağzı burnu kan içinde kalan Şinasi Yayla, polisler tarafından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavisi yapılan Şinasi Yayla, polis ekibi tarafından Giresun il sınırına götürülerek bırakıldı.


İLKOKUL VE LİSEYİ AKYAZI'DA OKUMUŞ
İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve polisin operasyonunda ölü ele geçen DHKP- C'li iki teröristten Şafak Yayla'nın ailesinin Zonguldak'tan Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne taşınması sonrasında buradaki Madanoğlu İlköğretim Okulu'nda ve Akyazı Anadolu Lisesi'nde okudu. Yayla'nın 2009 yılında Akyazı Anadolu Lisesi'nden 5.00 üzerinden 4.80 not ortalamasıyla mezun olup İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanması üzerine Akyazı'dan ayrıldığı belirtildi.
Yayla'nın Anadolu Lisesi'nin son sınıfındayken Akyazı'da devam ettiği özel dershanenin müdürü Hamdi Küçükosman olayı duyunca şoke olduklarını söyledi. Bir dönem öğrencileri olan Şafak Yayla'nın, üniversite sınavında Hukuk Fakültesi'ni kazandığını belirten Küçükosman, "Bu üzücü vahşice olan terör olayına karışmış olmasını gösterecek, o günlerde bunu gösterecek bir iz yoktu. Böyle bir işarete rastlamadık. Buradan gittikten sonra kimlerin eline düştüyse. Devletimiz çalışma yapıyordur, bunların kökü kuruyacaktır. Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Bir dönem sınava hazırlandı, gitti. Ondan sonra aldığımız tek haber de bu üzücü olay oldu. Kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk. Üzgünüm söyleyecek bir şey bulamıyorum" dedi.


O teröristin babası uçağa alınmadı, otogarda dayak yedi...