Pınar'ın sahibi Selim Yaşar referandum twitiyle patladı

Pınar'ın sahibi Selim Yaşar referandum twitiyle patladı

Pınar'ın sahibi Yaşar Holding patronu Selim Yaşar referandum mesajı ile büyük bir protestoya uğradı. Sosyal medyada pınar ürünleri boykot edilirken Selim Yaşar'dan özürler geldi. Peki Selim Yaşar ne dedi de TT oldu?

TÜRKİYE'nin ünlü markası Pınar'ın sahibi olan Yaşar Holding’in patronu Selim Yaşar, referandumun ardından paylaştığı ‘Evet’ mesajı nedeniyle protesto ediliyor. Karşıyaka basketbol takımına ‘Pınar’ markasıyla sponsorluk yapan Selim Yaşar,  “En yüksek Hayır Karşıyaka’dan sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” deyince kıyamet koptu. 

Selim Yaşar bir anda sözleri ile twitterda TT listesine girerken hemen ardından #PınarUrunleriBoykot başlığı geldi. Sözleri ile olay yaratan Selim Yaşar gelişmeler üzerine açıklama yaptı ve özür diledi. Selim Yaşar, Facebook hesabından bu sabah yayınladığı mesajda, 'Karşıyaka spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyımifadesini kullandı.

SELİM YAŞAR NE YAZDI DA OLAY OLDU? 

Karşıyaka basketbol takımına 19 yıldır Pınar markasıyla sponsor olan Yaşar Holding'in patronu Selim Yaşar, referandumda evet çıkmasının ardından  Facebook'taki hesabından, 'Evet doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajını paylaştı.

Bu mesajdan sonra Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi. Selim Yaşar, bir arkadaşının mesajını silmesini eleştirmesi üzerine, 'Karşıyaka zarar görmesin diye silmiştim, 45 milyon borcu olduğu gibi biline' yazdı.

Bunun üzerine bir başka takipçisinin, 'Siz Karşıyaka'yı düşünmeyin, Yaşar Holding'i düşünün' mesajına tepki gösteren Selim Yaşar, olay yaratan yanıtı verdi. Yaşar, 'En yüksek Hayır Karşıyaka'dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli' diye yazdı.

YAŞAR HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA
Selim Yaşar'ın yazdıkları üzerine sosyal medyada kıyamet koptu. Selim Yaşar'a tepki gösterenler işi Pınar ürünlerini boykot çağrılarına vardırınca Yaşar Holding'den şöyle bir açıklama geldi;

-"Yaşar Topluluğu, 71 yıldır kurumsal değerleri ışığında, etik duruşundan taviz vermeden, her kurum, kuruluş ve bireye eşit mesafede durarak şirketleri ve markaları ile üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini, topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizin gelişmesi ve geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

İZMİR'in en büyük şirketlerinden birinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Selim Yaşar, eşi Yasemin Yaşar ile birlikte İzmir sosyetesinin de gözdesi. Hayırseverliği ile bilinen Yaşar ailesi, bir çok derneğe yaptığı yüklü bağışlarla cemiyet hayatında tanınıyor.

Selim Yaşar kimdir? : Selim Yaşar 1976 yılında Paris-Academi Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York-Pace Üniversitesi İşletme-Finans Bölümü’nden mezun oldu. Selim Yaşar, Nisan 2015’ten bu yana Yaşar Dış Ticaret A.Ş. ve  Yaşar Holding A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.