Nihayet mutlu sona ulaşıldı ve Lübnan'da alıkonulan Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Başbakan Erdoğan tarafından karşılanan pilotlar, yaşadıklarını anlattı kötü muamele görmediklerini anlattı. 
Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca dün akşam saatlerinde İstanrbul'a ulaştı. Katar'a ait özel bir jetle İstanbul'a getirilen pilotları Başbakan Erdoğan ve aileleri karşıladı.  Pilot Murat Akpınar, sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. Akpınar şunları söyledi:
 
"İlk 1 ay çok zordu. ilk 15 gün bir oda içerisinde tutulduk ve güneş yüzü görmedik. İki kez transfer edildik. Bu transferler kaçırılma olayı gibiydi; silahlı kişilerce yapıldı. İlk kaçırıldığımızda 1 hafta boyunca havalimanına çok yakın bir yerde tutulduk. Uçak sesi duyuyorduk...  
 
"KÖTÜ MUAMELE GÖRMEDİK"
 
Bizim oradan kaçmamız imkansızdı; bunu transferler esnasında fark ettik. Hayatımızı çok zorlaştıracaktı. Sağ kalmamızın tek yolu onlarla iyi geçinmekti ve öyle de oldu. Aralarından biri çocuğunun adını Murat koyacak. Biz onlar için çok şey ifade ettik. Bize asla kötü muamele yapılmadı. Kötü laf, darbe, şidet uygulanmadı. Böyle bir şey uygulansaydı emin olun buraya gelmezdik.

PİLOTLARIN AİLELERİ BÖYLE SEVİNDİ- FOTO GALERİ 
 
Başbakan'ıın evime yaptığı ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın aileleri kabul etmesi bize dayanma gücü verdi. Bu bizi esir alanlar için de değerliydi. Buna göre bir değerlendirme yaptılar ve bu da bize dayanma gücü verdi. Biz dayandık, ailem dayandı ve Türk insanının yapması gerekeni yaptık. Devletin bizim yanımızda olduğunu biliyorduk. Allah herkesten razı olsun.
 
Sayın Başbakanımız gecenin bu saatine kadar bizi beklemiş. Olayı, başından beri takip ettiğini, biraz uzun sürdüğünü bildiğini söyledi. Daha sonra ayrıntılı görüşeceğiz...