Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, kriz bahanesiyle İsrail'in uzun süredir planladığı Türkiye'yi petrol ve doğalgazda Barzani bölgesine bağlama planını 2008 yılında MOSSAD Başkanı Meir Dagan'ın kendisine bizzat itiraf ettiğini söyledi.


'BARZANİ BÖLGESİNE BAĞLAMA PLANI'

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası hükümet enerji bağlamında, Barzani yönetimi ile ilişkiyi öne çıkardı. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin şuanda uygulanan planı, 2008 yılında MOSSAD Başkan Meir Dagan'un kendisine anlattığını söyledi. Buna göre; Kriz bahanesiyle İsrail'in uzun süredir planladığı Türkiye'yi petrol ve doğalgazda Barzani bölgesine bağlama planı devrede.

MOSSAD'IN GÖNDERDİĞİ 'TSK' NOTU

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İsrail'in Türkiye'yi petrol ve doğalgazla Barzani yönetimine bağlamak için yoğun çaba gösterdiğini kaydederek görevde olduğu dönemde İsrail'de MOSSAD Başkanı ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı:

"2008 yılında görevli olarak İsrail'e gittim. MOSSAD binasında MOSSAD Başkanı Meir Dagan'la görüşme yaptık. Yaklaşık 2 saat sürdü. Dagan benden ısrarla Bar-zani ile irtibata geçmemizi istedi. TSK niye Barzani ile ilişkiye geçmiyor. Komutanlara söyle, Barzani ile muhatap olsunlar. Barzani ile ilişkiye geçerseniz. bölgeden petrol ve doğalgazı uygun fiyata alırsınız. Kazançlı çıkarsınız' dedi. TSK'nın Barzani yönetimi ile ilişkiye geçmesi için çok ısrar elli. Hatta daha da ileri gitti. O görüşmeden sonra diğer temaslarımı da sürdürdüm. İşler bitti Türkiye'ye dönüş için havaalanında beklerken MOSSAD Başkanının bir adamı geldi. Elinde bir not vardı. MOSSAD Başkanı Daran göndermişti. Notta yine TSK'nın Barzani'yi muhatap alması isteniyordu."

'2. İSRAİL'E BAĞLANMAK İSTENİYOR'

Şu anda bölgede yaşananların MOSSAD Başkanı'nın 2008 yılında kendisine söyledikleriyle aynı olduğunu vurgulayan Pekin, "Şimdi Barzani bölgesinden petrol alınacağı konuşuluyor. Türkiye petrol ve doğalgazla Barzani bölgesine bağlanmaya çalışılıyor. İsrail ve ABD başından beri bunu istiyor. MOSSAD Başkanı'nın 2008'de bana söyledikleri hayata geçirilmeye çalışılıyor. Petrol ve doğalgazla Türkiye, Barzani bölgesine bağlanırsa arkasından bölgenin güvenliği de gelecek. Planlanan, "Büyük Kürdistan'ın finansmanı da sağlanmış olacak" diye konuştu.