IKBY'nin, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine göndereceği bir grup peşmerge, uçakla Şanlıurfa'ya geldi. Karayoluyla gelen konvoy ise Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Erbil'den karayoluyla Kobani'ye gitmek üzere yola çıkardığı 80 araçlık Peşmerge konvoyu, saat 05.50 sıralarında Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.


IKBY tarafından Kobani'ye gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden ağır silahlı Peşmerge güçleri, Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na geldi.


Sınır kapısındaki işlemin ardından Peşmerge güçleri, polis ve jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemi altında Suruç'a gitmek üzere Silopi ilçesine doğru yola çıktı. Çıkış sırasında sınır kapısında bekleyen bir grup, Peşmergelere sevgi gösterisinde bulundu.Peşmergelere önde, ortada ve arka bölümlerde Türk güvenlik güçleri zırhlı araçlarla eşlik ediyor.Peşmergeler, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa istikametinden Suruç'a gidecek ve burada Mürşit Pınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçecek.




Bu yolculuğun yaklaşık 7 saat sürmesi bekleniyor. Konvoyda yer alan askeri malzemeler arasında doçkalar, katyuşa füzeleri, roketatarlar, yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve farklı ölçeklerde toplar bulunuyor.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine gönderdiği ağır silahlı Peşmergelerin konvoyu Mardin'in Nusaybin ilçesine ulaştı.Polis ve jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri altında Nusaybin'e ulaşan Peşmerge güçlerine, geçişleri esnasında yol kenarında bulunan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.




Biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç'a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani ilçesine ulaşması bekleniyor.