Genelkurmay Başkanlığı, şehityakınlarından gelen talep üzerine terörle mücadelede şehit olan askerler için kullandığı "kahraman personelimiz" ifadesini değiştirme kararı aldı. 

Terörle mücadelede şehit olan personele ilişkin duyurularında "TSK personeli" ifadesini kullanan TSK, şehit yakınlarının talebi üzerine "silah arkadaşları" ibaresini kullanacak. Son dönemlerde PKK ile mücadelede çok sayıda şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, şehit yakınlarından gelen taleplere karşı hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

ŞEHİT YAKINLARI İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre, personelin şehit olması üzerine TSK'dan yapılan açıklamalarda, "TSK personeli" ifadesinin kullanılması, şehit yakınlarını üzdü. Şehit yakınları, açıklamalarda "silah arkadaşı" ifadesinin kullanılmasını talep etti. Bu talep üzerine hemen harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı, açıklamalarında değişikliğe gitti. TSK'nın şehit olan askerlerin bilgilerine yer verdiği, şehitlerin fotoğraflarının da yer aldığı duyuru belgelerinde "kahraman personelimiz" ifadeleri yerine "kahraman silah arkadaşımız" ifadesi kullanılmaya başlandı.

Genelkurmayın "şehit" ve yakınlarına yönelik hassasiyeti kapsamında yapılan değişiklik, bir süredir kullanılıyor. Son dönemlerde PKK ile mücadelede çok sayıda şehit veren TSK, 6 Eylül'de Dağlıca'da düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada ".... Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur" ifadelerine yer verilmişti.

AKAR DA KULLANDI

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, 2 Aralık'ta Mardin Artuklu'da terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ergün Karaca için yayınladığı başsağlığı mesajında "Kahraman silah arkadaşımız" ifadesini kullandı.