Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde dün su borusunda meydana gelen patlak için köy muhtarlığı tamiri için onarım çalışması başlattı. Kepçe getirilerek yapılan kazı sırasında boru patlağının olduğu yerde 3 lahit bulundu. Durum jandarma ile Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkililerine bildirildi. Jandarma ve köy muhtarlığı gece sabaha kadar lahitlerin başında nöbet tuttu. Bugün, Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’nden kazı ekibi olay yerine geldi. Ekipler, kurtarma çalışması başlattı.

Yapılan kurtarma kazısıyla lahitler toprak altından gün yüzüne çıkarıldı. Kepçenin, su borusunu tamir için yaptığı ilk müdahale sırasında lahitlerden ikisinin kapağı kırıldı. Kazı ekibi kurtarma kazısını sürdürürken, Kemer köyünden vatandaşlar da çalışmaları izledi.

Lahitlerin bulunduğu tarlanın sahibi 40 yaşındaki İsmail Güler ise 6 dönümlük tarlanın babasından kendisine kaldığını söyleyerek, “Su borusu patlamıştı. Onu tamir etmek için kazı yaparken lahitler çıktı. Biz de Kültür Bakanlığı ile Jandarmaya haber verdik. Arkadaşlar geldiler, kazı yapıyorlar” şeklinde konuştu.