Türkiye’yi yasa boğan saldırıyla ilgili olarak terör ve istihbarat birimlerinin çalışmaları sürüyor. Olay yerinde bulunan, özellikle üst bölgeleri parçalanmış 2 cesedin canlı bombalara ait olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Olay yeri yakınındaki bir binanın çatı katında bulunan kafatasından alınan DNA örnekleri de incelemeye alındı.

ALAGÖZ DEĞIL

Şüphelilerden alınan DNA örneklerinin Suruç’taki intihar saldırısını düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün DNA örnekleriyle karşılaştırıldığı ancak DNA eşleşmesi bulunmadığı öne sürüldü. Bu nedenle, Alagöz’ün saldırının faili olduğu düşünülen kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün olayla ilgisinin olmadığı düşünülüyor.

Polisin cep telefonu sinyalleriyle ilgili yaptığı araştırmadan bir sonuç alamadığı, canlı bombaların cep telefonu taşımadığının sanıldığı belirtildi.

BİNDEN FAZLA DOKU ÖRNEĞİ

Öte yandan üst düzey bir emniyet yetkilisi, ellerinde 97 cesede ait binden fazla doku parçası olduğunu ifade etti. Kamera görüntüleri üzerinde yapılan incelemede canlı bombaların tespit edilemediğini kaydeden yetkili, “Gruba uzaktan yaklaşan biri olsa tespit edilebilir. Patlamanın olduğu alanda 3-4 bin insan var. Onların içinden kelle olarak canlı bombanın tespiti zor” diye konuştu.

Bombayla ilgili kriminal ekibin, bomba kırıntılarını incelenmesinin ardından bir şey söyleyebileceğini dile getiren yetkili, “Önce cinsi tespit edilecek, sonra kilosu belirlenecek” ifadesini kullandı.