17-25 Aralık darbe soruşturmalarıyla Emniyetten tasfiye edilen paralel polislerin sildiği 50 soruşturmaya ait veriler, aynı yapının kullandığı TibNOT programıyla kurtarıldı. İstanbul Emniyeti 8 ayda 20 milyon ses tapesinin yarısını çözdü.
Paralel yapının 17-25 Aralık darbe soruşturmalarından sonra Emniyetten tasfiye edilmesiyle beraber 50 soruşturmaya ait sildiği verilerin paralel yapının kullandığı TibNot programıyla tekrar kurtarıldığı ortaya çıktı.

Uyuşturucu, kaçakçılık ve fuhuş gibi onlarca soruşturmaya ait teknik takip ve dinleme verilerini adli emanetten alınarak tekrar baştan çözen İstanbul Emniyet Müdürlüğü 8 ayda yaklaşık 20 milyon ses tapesinin yarısını çözerek 50 soruşturmanın yarısını tamamladı. 

Paralel emniyetçilerin 17-25 Aralık dosyası ile beraber diğer dosyaları da silmesiyle beraber emniyettin son beş yıllık belleği sıfırlanmıştı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki soruşturma verilerini aldıktan sonra bilgisayarları sıfırlayan paralel çetenin çoğu bitmek üzere olan ve 50’den fazla soruşturma dosyalarının tamamını da sildiği ortaya çıktı. (Star)