Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanvekili Dr. Ömer Fatih Sayan’dan yasadışı bazı faaliyetlerin BTK bünyesinde kendilerine yer bulduğunun ortaya çıktığını belirterek “Bu noktada hukuk dışı hiçbir yapılanmaya izin verilmeyeceğini ve bunlarla  mücadeleye sonuna kadar devam edeceğimizi bildirmek isterim.” dedi.


BTK’nın kuruluşunun 15. Yıldönümü dolayısıyla BTK Binası’nda kutlama resepsiyonu gerçekleştirildi. BTK Başkanvekili Sayan, yaptığı konuşmada  BTK’nın elektronik haberleşme sektöründe önemli çalışmalar yaptığını belirterek “Politika belirleyicisi olarak Ulaştırma Bakanlığımızın belirlediği vizyon doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda BTK olarak üzerimize düşeni yerine getirmek için tüm birimlerimizle ‘sürekli gelişim’ anlayışıyla çalışıyoruz.” dedi.

"HUKUK DIŞI YAPILANMAYA İZİN VERMEYİZ"

Sayan, BTK’ya bağlı olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı TİB’de ortaya çıkan yasa dışı dinlemeler ve paralel yapılanmaya atıf  yaparak “Özellikle yasadışı bazı faaliyetlerin kurumumuz bünyesinde kendilerine yer buldukları ortaya çıktı. Ben bu noktada herkesin BTK ve bağlı başkanlıklarında zaten olması gereken şekilde yasadışı her türlü faaliyete sıfır tolerans göstereceğimizi net olarak ifade etmek isterim. Bu noktada hukukdışı hiçbir yapılanmaya izin verilmeyeceğini ve bunlarla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğimizi bildirmek isterim.” dedi.

72 MİLYON ABONE OLDU

2000 yılında 15 milyon olan mobil telefon abone sayısı 2015 yılı Haziran ayı itibarı ile 72 milyonu aştığını açıklayan Sayan “Geniş bant internet abone sayısı 2002 yılında 20 Bin rakamını bile bulamazken, bugün 49 milyonu aştı. Sektörümüz, kendi gelişiminin yanısıra diğer sektörlerin de büyümesi ve gelişmesinin lokomotifi haline gelmiştir. Elektronik haberleşme sektörü ülkelerin ekonomik altyapısının da gelişimi açısından önemli bir sektör haline gelmiştir. Hem vatandaşlarımızın etkin iletişim ve bilişim hizmetlerinden azami derecede faydalanmaları, hem de ülkemizin gelişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

75 BİN TÜKETİCİ ŞİKAYETİ

Sayan, BTK olarak tüketicilerin korunmasına önem verdiklerini belirterek “Bu çerçevede 2013 ve 2014 yıllarında yıllık ortalama 75.000 civarında, günlük ise ortalama 200 civarında tüketici şikayeti Kurumumuz aracılığı ile işletmecilere iletiliyor. Yaptığımız düzenlemelerde bu tüketici şikayetlerini önemli bir geribildirim aracı olarak değerlendiriyoruz. Düzenleme gerektiren alanları tespit edip gerekli önlemleri alıyoruz.Tüketicilerin sorunlarının çözümü konusunda ilk akla gelen kurumların başında BTK’nın olması bizim için gurur vericidir. Aynı zamanda tüketici temsilcisi Kurul üyesi olarak tüketicilerin haklarını korunması konusunda her zamankinden daha fazla hassasiyet göstereceğimizi belirtmek isterim. “ dedi.