Her zaman cemaat kanallarında boy gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, özellikle Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün en büyük finansal kaynağı olan Koza İpek Holding'in kayyuma devredilmesini protesto eylemlerinde öne çıktı. FETÖ'nün medya kurumları için gözyaşlarına boğulan, polis araçlarını durduran ve gösterilerde yaralandığını iddia eden Tanal hakkında çarpıcı detaylar var.Tanal'ın FETÖ tarafından siyasetçiler için hazırlanan dosyaların kuryeliğini yaptığı, paralelin medya ayağında önemli rol oynadığı Paralel Devlet Yapılanması iddianamesinde yer aldı.

AK PARTİLİ VEKİLLER İÇİN DOSYALAR HAZIRLANDI

CHP'li Mahmut Tanal'ın ismi terör ve örgütlü suçlar soruşturması kapsamında incelenen belgelerde geçiyor. İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­’nın ha­zır­la­dı­ğı PDY (Paralel Devlet Yapılanması) id­di­ana­me­sin­de CHP'li Tanal'ın özellikle AK Parti'li milletvekilleri için hazırlanan dosyaların cemaat medyası üzerinde kuryeliği yaptığı ifade ediliyor.


Tanal, FETÖ kanalları için ağlarken...

TANAL'IN İŞARETİYLE DOSYA HAREKETE GEÇTİ

Mahmut Tanal, İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­’nın ha­zır­la­dı­ğı PDY id­di­ana­me­sin­de yer al­dı. Müş­te­ki­den alı­nan ve medya ile ala­ka­lı ya­pı­lan ça­lış­ma­la­rı yan­sı­tan 17 say­fa­lık  ‘DR­NK’ (Dernekler) kod­lu fo­to­ko­pi­de yer alan bil­gi­le­re gö­re PDY, CHP'li bazı milletvekilleriyle işbirliğine gitti. AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli hakkında paralel yapılanma günlerinde 4 kişilik istihbarat ekibiyle özel bir dosya hazırlandı. Bu dosya ile birlikte Mahmut Tanal'ın işaretiyle CHP'li Akif Hamza Çebi ile toplantı yapıldı. Hem paralelin hem de Aydın Doğan'ın medya grubuna servis edilerek haberler yaptırıldı. Cemaatin CHP'deki gizli ismi Mahmut Tanal'ın bu servisleriyle bazı kişilerin medya grupları da kullanılarak önünün açıldığı belirlendi.

PARALEL KUMPAS KURDU, TAKİBİ TANAL YAPTI

Öte yandan Paralel Devlet Yapılanması tarafından Kimse Yok Mu Derneği'nin önünü açmak için kumpas kurulan De­niz Fe­ne­ri Derneği'nin o dönem gerçekleşen da­va­larını Tanal, hiç aksatmadan milletvekili sıfatıyla takip etti. Kurulan kumpas içindeki suçlamaları davadan yine kurye gibi çalışarak özellikle paralel yapının medya organlarına servis etti. Tanal ayrıca kumpasın çöktüğü, Deniz Feneri tutuklularının tahliye edildiği 2011'de tahliyeleri protesto etmişti.