Savcılık için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 53 sayfalık raporda, gizli tanığın ifadesine göre FETÖ Terör Örgütü’nün Alevi Federasyonu’na sızıp, dedelere suikast yapmayı hedefledikleri belirlendi. 

GİZLİ TANIK ANLATTI 

Hükümeti yıkmak için 17-25 Aralık operasyonlarını devreye sokak paralel yapıyla ilgili soruşturma dosyasına giren Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 53 sayfalık rapor, gerçeği gözler önüne serdi.Savcılık tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, PDY’nin yapısıyla ilgili bilgi istenirken, “terör örgütü olup olmadığı” sorusuna da cevap verilmesi talep edildi. Bu yazıya cevaben örgütle ilgili 53 sayfalık bir rapor hazırlanarak, savcılığa gönderildi. Raporda, örgütün şemasına yer verilip, nasıl çalıştığı anlatılırken, gizli bir tanıktan alınan bilgilerle, suikast gerçeği de gözler önüne serildi. 

ALEVİ DEDELERE SİLAHLI SALDIRI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün raporu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan ‘Yasadışı dinleme’ davasının delil klasörlerine de girdi. Gizli tanık ifadesinde,17 Aralık sürecinde paralel yapının suikast gerçekleştirmeyi hedeflediğini anlattı. Özellikle Alevileri sokaklara döküp, Hükümeti yıpratmanın hedeflendiği belirtilen ifadede, “Alevi Federasyonu vb. sivil toplum kuruluşlarına sızarak legal illegal yapıların içinde bulunduğu bir suikastın gerçekleşmesi amaçlanıyordu” uyarısında bulundu. Tanık ifadesinde, “Devlet her şeyin meşru olduğu bir yapıyla mücadele ediyor. Her şeyi bu yapıdan mı bileceksiniz gibi algı oluşturulmak hedefleniyordu. Bu da paralel yapının istediği bir algı. Bundan böyle yapı öyle şeyler planlayabilir ki onlarla bağdaştırmak imkansız olabilir. Ama hükümeti zora sokacak yeni hamleleri olacaktır” ifadelerini kullandı.