Paralel örgüt, sahneye koyduğu 17-25 Aralık darbe girişimleri, ardından illegal dinlemelerle istediğini elde edemeyince iyice köşeye sıkıştı. 

ŞANTAJ BELGELERİNİN ADRESİ
Çarşamba günü cemaat adına kurduğu Kaynak Holding'e baskın yapılmasının ardından ortadan kaybolan Özcan, paralel yapının mali yapısını kontrol ediyordu. Paralel yapının şantaj belgelerinin toplandığı en üstteki isim olan Mustafa Özcan'ın, Gülen'den sonra örgütün başına geçeceği konuşuluyordu. Cemaatin hem kasası hem de karakutusu olarak bilinen Özcan'ın da Gülen gibi bir daha yurda dönmeyeceği öne sürüldü. ABD'li yetkililer tarafından ülkeye 5 yıl boyunca giriş-çıkışı yasaklanan Özcan'ın Brüksel'e kaçtığı iddia edildi.

BASKINI BİLİYOR MUYDU?
Bu arada önceki akşam uzun süre yönettiği Kaynak Holding'e Maliye Bakanlığa Vergi Denetim Kurulu ve Mali Polis tarafından yapılan baskının Özcan'ı harekete geçirmiş olabileceği öne sürüldü. 20 saat süren operasyonda şirketin belge ve bilgisayar kayıtları incelemeye alındı. Özcan'ın baskını önceden haber almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.