Çanakkale merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de aralarında bulunduğu 11 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale Adliyesi'nde savcılık işlemleri tamamlanan 11 kişi, daha sonra hakim karşısına çıkarıldı.

ILAN

"FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltında bulunan, eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner'in de aralarında bulunduğu 11 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 9 kişinin yargılaması ise devam ediyor.

Serbest bırakılan 11 kişiyi adliye önünde yakınları karşıladı.

Laçiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonda niye gözaltına alındığını bilmediğini söyledi. Üzerine atılı bir suçun bulunmadığını ifade eden Laçiner, bilim insanı olduğunu, gazeteci kimliği bulunduğunu, doğduğundan beri kitap ve kalemle işi olduğunu vurguladı.

"Bugüne kadar hep terörle nasıl mücadele ediliri anlattım, ömrüm bununla geçti" diyen Laçiner, "Ben memleketime hizmet ettim. Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanıyım. Öğrenci yetiştiriyorum. Pazartesi günü buradaki işler nedeniyle dersime giremedim. Haftada 25 saat ders anlatıyorum ve terörle mücadele dersi anlatıyorum. Niye buradayım, beni niye buraya getirdiler, neye dayanarak? Evimde silah mı var veya bir şey mi yaptım? Hiç birisi yok. Bence bunlar ifade özgürlüğüne vurulan darbeler. Bizlerin konuşması lazım. Ülkenin yararı için konuşması lazım. Herkesin yararı için konuşması lazım. Bugün hukuka olan inancımız en azından bir kere daha tazelendi" açıklamasında bulundu.

Kendisiyle ilgili iddiaları komik olarak nitelendiren Laçiner, şunları kaydetti:

"İddia yok ki ortada, suçlama yok ki. Bu hukuka hakaret, adalete hakaret. Ben bu ülkenin bunu hak ettiğine inanmıyorum. Burası Angola değil, burası Afrika'nın, Asya'nın kuytu bir ülkesi değil. Akademisyenlerini, gazetecilerini, yazarlarını, sebepsiz yere dört gün hücrede yatıran ülkeler gelişemezler, ilerleyemezler. Bizim yaşımız ilerledi ama çocuklarımıza böyle bir ülke bırakmamamız lazım. Dört gün neden bir hücrede, neden tecrit edildim. Suçum ne kabahatim ne? Üzerime atılı suçun ne olduğunu bilmiyorum ki. Çünkü ortada bir delil yok."