Yurtdışına kaçmaya hazırlanırken önceki gün gözaltına alınan Paralel Yapı Ege Bölgesi Yargı İmamı Mustafa Sayın Erdoğan’ın şok ses kayıtları ortaya çıktı. Erdoğan ses kayıtlarında, “Adliyede bir numarayım. Başsavcı kapıda karşılamazsa yüzüne tükürürüm. Cezaevine savcılar telefonla giremez ben girerim” diyor.

17-25 Aralık darbe soruşturmalarından kısa bir süre sonra 7 Ocak 2014’te Liman operasyonu ile İzmir’de düzenlenen kumpas soruşturmasının da mimarı olduğu öğrenilen Erdoğan’ın örgüt yöneticiliği kapsamında soruşturulduğu bildirildi. Liman operasyonu ile 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım hakkında kara propaganda oluşturmak için düğmeye bastığı ifade edilen Paralel İmam Erdoğan’ın ses kayıtları, yine örgüt içinde yer alan Hüseyin Uğur Sarıçiçek tarafından savcılığa iletildi. İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Batu’nun yürüttüğü soruşturma dosyasında da yer alan kayıtlarda Mustafa Sayın Erdoğan, adliyedeki gücünü ve Paralel hakim-savcıların kendisine nasıl itaat ettiğini anlatıyor.

İşte şok ses kaydı

ADLİYE KONUŞMASI:

Hüseyin U.Sarıçiçek: Hocam adliyede her şeyi bitirebilme gücüne sahipsin...

Mustafa S.Erdoğan: Başkan beni eğer koltuğunda karşılarsa ona tüküreceğim... Ege Bölgesi bana bağlı, bir numarayım

H.U.S: Adliye yani... Başsavcı...

M.S.E: Ne Başsavcısı yav, başın başı, Komisyon Başkanı (Akar Karasu), Kalkar taaa kapıda karşılar giderken de ceketini ilikler taa dışarı uğurlar beni 

CEZAEVİ KONUŞMASI:

H.U.S: Senin telefon nerede

M.S.E: Evde.

H.U.S: Heee almadın yanına sen alışmamışsın telefona

M.S.E: Nıçç

H.U.S: Buraya cezaevine telefonlar girilemiyor

M.S.E: Savcı giremez ben girerim telefonla buraya

H.U.S: Hocam valla senden korkulur