Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Başbakan Davutoğlu’nun Brüksel ziyaretinin perde arkasını köşesinde yazdı. 

Çakır'ın yazısından önemli başlıklar:

Cuma günü... Başbakan Davutoğlu’nun kendi tanımıyla ‘Türkiye’nin 28 artı 1 formatındaki 3. zirvesini’ izlemek üzere ben de Brüksel’deydim.

UÇAK GECİKMELİ KALKTI

Başbakanlık’tan telefonlarımıza gelen mesajda, uçağımızın Brüksel’e kalkış saati 18.50 olarak verildi. Ancak, uçağımız 22.00 sularında kalktı.

Bunu bir kenara yazalım.

PKK ÇADIRI KURULMUŞTU

Brüksel’de açılan PKK çadırı haberlerini biliyorsunuz. Biz gittiğimizde PKK çadırları kalkmış, çadırlarda sallanan PKK bayrakları indirilmiş, çadırların içi boşaltılmıştı.

"O ÇADIR ORADAN KALDIRILACAK"

Türkiye, “Brüksel’deki PKK çadırlarının görüntülerinden haberdar olunca” perşembe günü, Brüksel’e ‘Biz inmeden, PKK çadırları oradan kaldırılacak, üzerlerinde sallanan paçavralar indirilecek ve çadırların içleri boşaltılacak’ ikazı iletiliyor.

Brüksel önce durumun farkına varmıyor. Uçağımızın 22.00 sularında kalkmasını bir kenara yazın dememin sebebi bu. Gecikme bu sebeple mi oldu bilmiyorum.

TÜRKİYE TEYİT EDİNCE UÇAK HAREKET ETTİ

Ancak Başbakanlık uçağı, Ankara’dan kalkıp Brüksel’e gitmek üzere havalandığında, Brüksel hükümeti PKK çadırlarını kaldırmış, üzerinde sallanan bayraklar indirilmiş ve çadırlar boşaltılmış. Türkiye, bunu teyit ettikten sonra Başbakanlık uçağı hareket etmiş. Etmişiz daha doğrusu.