50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında önceki akşam, 50. Yıl Özel Töreni yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın yaptığı konuşmada, “Bu yıl yaprak dökümü yaşandı. Tuncel Kurtiz, Turgut Özakman gibi ustaları kısa bir süre önce kaybettik. Daha önce yitirdiğimiz Adile Naşit, Ayhan Işık, Belgin Doruk gibi ustaları saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Horozoğlu düzeltti

Başkan Mustafa Akaydın, konuşmasında dil sürçmesiyle Münir Özkul’u da hayatını kaybeden sanatçılar arasında saydı. Akaydın’ın bu gafını, gecenin sunuculuğunu üstlenen Mete Horozoğlu “Münir Özkul ölümsüzdür” diyerek düzeltti.

 

Gecede 1964’te düzenlenen ilk festivalde yarışan filmler ile bugüne kadar Altın Portakal ödülü almış ve sinemada 50 yılı geride bırakmış sanatçılara özel ödül verildi. 1964’teki ilk festivalde yarışan Acı Hayat, Ayrılan Yollar, Gurbet Kuşları, Kızgın Delikanlı, Yarın Bizimdir filmlerinin yanı sıra gecede şu isimler ödül aldı: Türkan Şoray, İzzet Günay, Gülfer Refiğ, Tanju Gürsu, Göksel Arsoy, Nebahat Çehre, Ediz Hun, Fatma Girik, Ertem Göreç, Suna Selen, Ahmet Mekin, Işık Yenersu, Şerif Gören, Agah Özgüç, Necip Sarıcı, Güler Ökten, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Safa Önal, Duygu Sağıroğlu, Eşref Kolçak ve Cahit Berkay.