Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kamu personeline yönelik görevden almalara ilişkin, "Bizde üst düzey görevli arkadaşların yarısının bugün ilişiği kesiliyor." dedi.

Özhaseki, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimi sırasında Kayseri'ye gitmek üzere yolda olduğunu anlatan Özhaseki, ilk bilgileri telefonla aldığını söyledi.
"UYARI ALDIM"

Başbakanlık Özel Kalem'i aradığını belirten Özhaseki, "(Yakınsanız Çankaya'ya buyurun) dediler. 'Kırşehir'e yaklaştık yakın değiliz' dedik. 'O zaman telefon trafiğini devam ettirelim, tam anlaşılamadı olay ama bir adreste kalmayın, izinizi de belli etmeyin' dediler." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de gelişmeleri yakından takip ettiğini anlatan Özhaseki, "O gün yaşanan vahşeti anlatabilmek mümkün değil, bu işleri tahmin edebilmek de mümkün değil. Hele hele bunu yapan insanların daha önceki davranış biçimlerine, toplum içerisindeki kariyerlerine, sosyal statülerine, insani ilişkilerine baktığınızda bu kadar vahşileşeceğini, alçaklaşacağını anlamak mümkün değil. Zaman içerisinde gördük ki bu adamlarda insaf yok, hiçbir insani değer yok, insanlık kalmamış." diye konuştu.

"EN BÜYÜK DEPREM GEÇTİ AMA ARTÇI GELEBİLİR"

Hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret ettiğini anlatan Özhaseki, şöyle devam etti:

"En büyük deprem geçti ama artçılar gelebilir, değişik olaylar yaşanabilir, teyakkuzda olmak lazım. Çünkü bu grup şeytandan iki tık ileride plan yapıyor. O kadar ince, o kadar detay. Anadolu'dan çıkmış, Erzurum'daki bir mollanın işi olamaz asla. Arka planda mutlaka üst akılların olduğunu, onları da yönlendirenlerin olduğunu tahmin ediyorum. Önümüzdeki günlere doğru yeniden birtakım kalkışmalara başlayabilirler. Geride kalanların can havliyle, kedinin sıkıştığında tırmaladığı gibi bir şeyler yapma ihtimali olabilir. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız millete diyor ki sokaklardan gelmeyin, sahip çıkın."
"TİYATRO DENİLMESİNDEN RAHATSIZILIK DUYUUYORUM"

"Bunların hepsi tiyatro, bir tertip, çok da acemiymiş" şeklinde yorumlar yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Özhaseki, "İlk gün, ilk saatlerde biraz acemi bir kalkışma gibi gözükse de ortaya çıkan planlar, ifadeler, tutanaklar, itirafçıların sözleri, şimdiye kadar yapılmış olan ihtilal denemeleri ve ihtilaller içerisinde en tertiplisi olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Bakanlık görevine 1,5 ay önce başladığını ve bakanlık ile personeli tanımaya çalıştığını belirten Özhaseki, FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki duruma ilişkin şu bilgileri verdi:
"İLİŞİKLERİNİ KESİYORUZ"

"Bizde üst düzey görevli arkadaşların yarısının bugün ilişkisi kesiliyor. Üst düzey yani müsteşar yardımcısı, genel müdür seviyesindekilerin, sonra bir alt taraf da gelir. Memurseviyesinde tespitler var, onları daha netleştiremedik zannedersem. Onlarla ilgili de şu anda çalışılıyor, netleştirildiği takdirde görevden el çektirilecek hepsi. Bundan sonra bütün devlet kademelerinde bu devam eder."